Η HP διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση των πελατών στο IPv6

03:43 28/3/2012 - Πηγή: PC Nea
Η HP παρουσίασε το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών HP Network Consulting for IPv6, το οποίο βασίζεται στην εκτεταμένη εμπειρία της εταιρείας στην υλοποίηση λύσεων δικτύωσης και data centers.

Οι νέες υπηρεσίες διευκολύνουν την απρόσκοπτη μετάβαση των επιχειρήσεων στο πρωτόκολλο Internet Protocol version 6 (IPv6), επιταχύνοντας τη συνδεσιμότητα τους με τους πελάτες και τους συνεργάτες τους.

Η γρήγορη αύξηση
των χρηστών του Διαδικτύου και η αυξανόμενη χρήση έξυπνων φορητών συσκευών οδηγεί στη συνεχή μείωση των διαθέσιμων διευθύνσεων με βάση το πρωτόκολλο IPv4. Έτσι, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να υποστηρίξουν το πρωτόκολλο IPv6, ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και να μπορούν να επικοινωνούν με υπάρχοντες και νέους πελάτες. Ωστόσο, πολλές επιχειρήσεις ανησυχούν για την πιθανή διακοπή των εργασιών του δικτύου τους ή και για τη δημιουργία τρωτών σημείων στο δίκτυο κατά τη μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο.

Οι νέες υπηρεσίες HP Network Consulting for IPv6 βοηθούν τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν αυτά τα εμπόδια. Η HP αξιοποιεί μια «φάση-προς-φάση» προσέγγιση, η οποία εξασφαλίζει τη δυνατότητα ενός οργανισμού να λειτουργεί και με τα δύο πρωτόκολλα, πριν περάσει αποκλειστικά στο IPv6. Έτσι διασφαλίζεται η απρόσκοπτη συνδεσιμότητα και η επιχειρησιακή συνέχεια, ενώ μειώνεται και το σχετικό ρίσκο.

«Για να αξιοποιήσουν πλήρως τα οφέλη του IPv6, οι επιχειρήσεις πρέπει να καταλάβουν τις προεκτάσεις για κάθε μέρος του περιβάλλοντος τους – από την εμπειρία του τελικού χρήστη, μέχρι και τις απειλές για την ασφάλεια του δικτύου τους και των πληροφοριακών τους συστημάτων», δήλωσε ο Imran Khan, Vice President, Network Consulting, Technology Services της HP. «Οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν την προσέγγιση και τη μεθοδολογία της HP, αξιοποιώντας ένα όραμα και πλάνο που θα επικεντρώνεται στις μοναδικές τους ανάγκες», συμπλήρωσε.

Η HP συνεργάζεται με τους πελάτες της ώστε ν’ αναπτύσσει λύσεις του ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα. Βάση για τη συνεργασία αποτελούν οι υπηρεσίες:

-HP Transformation Experience Workshop for IPv6: Ένα διαδραστικό σεμινάριο μισής ημέρας που βοηθά τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν το όραμα και το roadmap για την ευθυγράμμιση του τεχνολογικού περιβάλλοντος με τις ανάγκες για τη μετάβαση στο IPv6.

-HP IPv6 Readiness Assessment Service: Μια αξιολόγηση δύο σταδίων για τον τεχνικό αντίκτυπο που θα έχει η μετάβαση στο IPv6 στις υπάρχουσες υποδομές δικτύου και πληροφορικής. Στο πλαίσιο αυτό αναλύεται η ετοιμότητα της επιχείρησης, αναγνωρίζονται οι πιθανές απειλές ασφάλειας και τα πιθανά ζητήματα διακυβέρνησης της υποδομής. Έτσι, οι επιχειρήσεις μπορούν να καθορίσουν το χρόνο και τον τρόπο για τη μετάβαση, ώστε να μεγιστοποιήσουν την απόδοση επί της απόδοσης.

-HP IPv6 Web Start Service: Επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τη συνέχεια των επικοινωνιών μέσω του εξωτερικού website τους, καθώς θα
Keywords
Τυχαία Θέματα