Η Gartner αναδεικνύει τη SAP σε κορυφαίο προμηθευτή mobile εταιρικών λύσεων

05:15 24/5/2011 - Πηγή: PC Nea
Η αγορά των mobile λύσεων αναπτύσσεται ταχύτατα, καθώς οι εφαρμογές αυτές υιοθετούνται όλο και περισσότερο από τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η Gartner, κορυφαία ανεξάρτητη εταιρεία αναλυτών, προχώρησε στην έκδοση δύο εκθέσεων, oι οποίες ανέδειξαν την SAP σε έναν από τους κορυφαίους πάροχους λύσεων και για αυτή την αγορά.
Έκθεση Magic
Quadrant for Mobile Device Management Software
Η Gartner προχώρησε για πρώτη φορά στην έκδοση έκθεσης για λύσεις διαχείρισης mobile συσκευών, οι οποίες αποτελούν επί της ουσίας μια νέα, αναδυόμενη αγορά. Πολλοί από τους προμηθευτές τέτοιων λύσεων ασχολούνται κατά κύριο λόγο με λύσεις ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω mobile συσκευών ή λύσεις ασφάλειας. Η Sybase, θυγατρική της SAP, κατετάγη στο «Τεταρτημόριο των Ηγετών» της έκθεσης, επιδεικνύοντας ισορροπημένη πρόοδο και δυναμισμό στην υλοποίηση της στρατηγικής και του οράματος της.

Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα Sybase Afaria ξεχώρισε, σύμφωνα με τη Gartner, για το γεγονός ότι προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των συσκευών. Παράλληλα εμφανίζεται ως η πιο ώριμη πλατφόρμα στη συγκεκριμένη κατηγορία λύσεων, ιδιαίτερα όσον αφορά στον τομέα της διαχείρισης κοινού λογισμικού.

Η πλατφόρμα Sybase Afaria προσφέρει δυνατότητες υποστήριξης για βοηθητικές υπηρεσίες, καθώς και δυνατότητες διαχείρισης εφαρμογών και υπηρεσιών, οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες των πιο δημοφιλών smartphones. Παράλληλα, η λύση της Sybase προσφέρει εργαλεία sandbox για μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερο έλεγχο στην πρόσβαση σε επιχειρησιακά δεδομένα και συνδέσεις VPN.

Έκθεση Magic Quadrant for Mobile Enterprise Application Platforms
Ταυτόχρονα, η Gartner παρουσίασε τη νέα της έκθεση για πλατφόρμες mobile επιχειρησιακών εφαρμογών, μια αγορά που χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα δυναμική λόγω του αυξανόμενου αριθμού εφαρμογών, του εύρους των συσκευών που υποστηρίζουν τέτοιου είδους πλατφόρμες και της αύξησης των λειτουργικών συστημάτων για mobile πλατφόρμες.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Gartner αξιολογεί πλατφόρμες που επιτρέπουν την ανάπτυξη, τη δοκιμή, την υποστήριξη και τη διαχείριση mobile επιχειρησιακών εφαρμογών.

Η Gartner αξιολογεί θετικά τη Sybase, σημειώνοντας ότι είναι μεταξύ των εταιρειών με το δυναμικότερο όραμα σε αυτή την αγορά, καθώς εμφανίζει σημαντικές δυνατότητες εκτέλεσης και ένα εξαιρετικό ιστορικό επιτυχιών. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένδειξη του οράματος, της δυναμικής και της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της SAP στην αγορά των mobile λύσεων, ιδιαίτερα έπειτα από την εξαγορά της Sybase.

Καθώς, οι mobile συσκευές γίνονται σταδιακά το προτιμώμενο μέσο για την αξιοποίηση επιχειρησιακών εφαρμογών, η SAP και η Sybase προσφέρουν στους χρήστες την επιλογή της διαχείρισης των δραστηριοτήτων τους μέσω κορυφαίων mobile πλατφόρμων, επιτρέποντας σε κάθε επιχείρηση την πλήρη αξιοποίηση απομακρυσμένων τεχνολογιών και λύσεων.

Σε αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η διαλειτουργικό
Keywords
Τυχαία Θέματα