Η Ericsson και το όραμα της διαδικτυωμένης κοινωνίας

07:47 18/5/2012 - Πηγή: PC Nea
Η κ. Μαρία Μπούρα, Επικεφαλής της Στρατηγικής Μαρκετινγκ στην Περιφέρεια Μεσογείου κατά τη διάρκεια της κεντρικής της ομιλίας, εξέπληξε τους παρευρισκόμενους μετατρέποντας τον τίτλο του Συνεδρίου ‘Give Green A Chance’ σε ‘Give GREECE a chance’ και μίλησε για τις χαμένες ευκαιρίες της Ελληνικής Αγοράς.
Μετέφερε το όραμα της Ericsson για τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία, το οποίο είναι εφαρμόσιμο και ήδη εξελίσσεται ταχύτατα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ericsson
έχει προβλέψει ότι 50 δισεκατομμύρια συσκευές θα είναι συνδεδεμένες μέχρι το 2020.

Αυτό σημαίνει πως θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο διαδικτυωμένων ανθρώπων, συσκευών, μηχανών και υπηρεσιών με πρωτόγνωρες δυνατότητες και προοπτικές. Η κ. Μαρία Μπούρα μετέφερε επιτυχημένα παραδείγματα από όλο τον κόσμο, ρωτώντας ρητορικά το ακροατήριο, τι θα κάνει η χώρα μας.

Έκανε αναφορά στις διεθνείς μελέτες της Ericsson που αποδεικνύουν ότι οι επενδύσεις στην ευρυζωνικότητα έχουν ως αποτέλεσμα τη σημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.

«Στο σημερινό συνέδριο InfoCom Green ICT 2012, είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε με τους διακεκριμένους Συνέδρους το όραμα της Ericsson για τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο από την Κοινωνία της Πληροφορίας στην Κοινωνία της Γνώσης και της Αλληλεπίδρασης, η οποία μάλιστα είναι ΄πράσινη’.
Αυτό δημιουργεί πληθώρα νέων ευκαιριών για όλους: τους πολίτες, τα κράτη, τις επιχειρήσεις και είναι σημαντικό η Ελλάδα να αδράξει την ευκαιρία για να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες της και να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, και μάλιστα βιώσιμης ανάπτυξης, όπως αποδεικνύεται από πλείστες όσες μελέτες.»

Επιπλέον, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών, 17 Μαΐου, η 4η και τελευταία ενότητα, "Telecoms Day", του Συνεδρίου ήταν αφιερωμένη σε ανοιχτή συζήτηση για την ευρεία ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον καταλυτικό ρόλο που οι τηλεπικοινωνίες παίζουν στην ανάπτυξη μιας χώρας. Η κα Μπούρα ανέφερε σχετικά:

«Η Ericsson πρεσβεύει πως όταν ένας άνθρωπος συνδέεται μέσω των ΤΠΕ είτε με άλλους ανθρώπους, είτε με το διαδίκτυο ή τις συσκευές που τον περιβάλλουν, αλλάζει η ζωή του. Όταν όμως συνδέονται τα πάντα μεταξύ τους, τότε ολόκληρος ο κόσμος μας αλλάζει. Επομένως, η επιτάχυνση της ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών ανάγεται σε προτεραιότητα στρατηγικής σημασίας για αυτή καθαυτή την επιβίωση και τη βιώσιμη ανάπτυξη όλων των κλάδων της οικονομίας σε βάθος χρόνου, άρα και της ίδιας της χώρας μας.»

Και συνέχισε δηλώνοντας: «Η Ελλάδα έχει εξαιρετικά μυαλά με λαμπρές ικανότητες και υψηλό επίπεδο γνώσεων, εκείνο που χρειάζεται είναι η συσπείρωση όλων μας γύρω από ένα κοινό όραμα, η χάραξη μιας συνολικής εθνικής στρατηγικής με ξεκάθαρες προτεραιότητες, και τελικά η συνεργασία, συνεργασία και πάλι συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μεταξύ των διαφορετικών κλάδων της οικονομίας, μεταξύ έρευνητικών ιδρυμάτων και παραγωγής κλπ. Η Ericsson
Keywords
Τυχαία Θέματα