Η Ericsson ιδρυτικό μέλος του New Cities Foundation

12:21 12/4/2011 - Πηγή: PC Nea
Jan WarebyΗ Ericsson ανακοίνωσε ότι αποτελεί ιδρυτικό μέλος του New Cities Foundation (NCF), ενός μη κερδοσκοπικού ελβετικού ιδρύματος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και εργασίας παγκοσμίως στην πόλη του 21ου αιώνα.

Η φιλοσοφία του Ιδρύματος είναι ότι οι πόλεις είναι η πιο σημαντική πηγή της ανθρωπότητας για την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και τη δημιουργία πλούτου. Λειτουργεί ως κέντρο πληροφοριών σχετικά με την αστικοποίηση και υποστηρίζει τη συνεχή έρευνα, παρέχοντας τη
δυνατότητα συμμετοχής σε βασικούς φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα διεθνώς, που εμπλεκόμενοι στη μελλοντική αστικοποίηση του κόσμου.

Η Ericsson βλέπει την αστικοποίηση ως κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης σε πολλές βιομηχανίες, και πιστεύει ότι ο τομέας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη μιας πόλης. Κατά τη διάρκεια των 135 ετών ιστορίας της, η Ericsson έχει δει την επίδραση της κοινωνίας από αρκετές τεχνολογικές επαναστάσεις και πιστεύει ότι τώρα μπαίνουμε στην εποχή της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας, όπου ότι μπορεί να ωφεληθεί από μια σύνδεση θα συνδέεται. Η Ericsson πιστεύει ότι οι πόλεις είναι ο ιδανικός χώρος για τη δημιουργία της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας.

Πριν από πενήντα χρόνια, λιγότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού ζούσε σε αστικές περιοχές, αλλά αυτό το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί σχεδόν κατά δύο τρίτα μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια. Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε αστικές περιοχές προβλέπεται ότι θα αυξηθεί κατά 1,5 δισεκατομμύρια, δηλαδή από περίπου 3,5 δισεκατομμύρια που είναι σήμερα σε 5 το 2030.

«Στην Ericsson πιστεύουμε ότι η τεχνολογική αλλαγή που συμβαίνει τώρα έχει τη δύναμη να ανταποκριθεί σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των ταχύτατα αναπτυσσόμενων αστικών περιοχών, όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, η εκπαίδευση, οι μετακινήσεις πληθυσμών, οι εκπομπές CO2 και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», σχολίασε ο Jan Wareby, Senior VP και επικεφαλής Πωλήσεων και Marketing της Ericsson.

Και προσθέτει: «Βλέπουμε προοπτική στη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών κλάδων και στην ανταλλαγή γνώσεων, που προωθείται από το New Cities Foundation, μέσω του οποίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να συζητούν για τις αλλαγές που παρατηρούνται στις πόλεις παγκοσμίως.»

«Μέσω της τεχνολογικής ηγετικής της θέσης στην κινητή ευρυζωνικότητα παγκοσμίως, η Ericsson δείχνει στο New Cities Foundation, τρόπους αντιμετώπισης των μεγαλύτερων προκλήσεων μέσω της χρήσης της τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Διαδικτυωμένη Κοινωνία», δήλωσε ο Mathieu Lefevre, Executive Director του New Cities Foundation.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου
Keywords
Τυχαία Θέματα