Η AMD τροποποιεί τη συμφωνία με την GLOBALFOUNDRIES

05:23 9/3/2012 - Πηγή: PC Nea
Η AMD ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην τροποποίηση της συμφωνίας Wafer Supply Agreement (WSA) με την Globalfoundries Inc.
Στην εν λόγω συμφωνία, οι AMD και GLOBALFOUNDRIES συμφώνησαν σε νέα διαπραγμάτευση στις τιμές των wafer για το 2012. Η AMD
επίσης συμφώνησε να μεταβιβάσει τα δικαιώματα ιδιοκτησίας της GLOBALFOUNDRIES στην GLOBALFOUNDRIES και, ως εκ τούτου, η AMD δεν θα έχει πλέον το ποσοστό συμμετοχής στην GLOBALFOUNDRIES.

«Η τροποποιημένη συμφωνία καταδεικνύει ότι η AMD και η GLOBALFOUNDRIES παραμένουν στρατηγικοί συνεργάτες σε μακροχρόνιο ορίζοντα. Τον προηγούμενο χρόνο, σημειώσαμε σημαντική πρόοδο στην ενίσχυση των σχέσεών μας και είμαστε ευχαριστημένοι με την πρόσφατη απόδοση της GLOBALFOUNDRIES, η οποία ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις μας για όλη τη γκάμα των προϊόντων μας», δήλωσε ο Rory Read, Chief Executive Officer της AMD.

Βάσει της τροποποιημένης συμφωνίας:

-Οι AMD και GLOBALFOUNDRIES δημιούργησαν ένα «μηχανισμό» για τη διαπραγμάτευση των τιμών των wafer, θεσπίζοντας ένα πλαίσιο για την τιμολόγηση των wafer για το έτος 2013, και συμφώνησαν ότι οι πρόσθετες τριμηνιαίες υποχρεώσεις πληρωμής της AMD για το 2012, όπως καθορίζονται στην τροπολογία του 2011, θα καταργηθούν.

AMD συμφώνησε να μεταφέρει τα υπόλοιπα δικαιώματα ιδιοκτησίας της GLOBALFOUNDRIES στην GLOBALFOUNDRIES και, ως εκ τούτου, η AMD δε θα διαθέτει πλέον μετοχικό κεφάλαιο στην GLOBALFOUNDRIES.

GLOBALFOUNDRIES παραιτείται από το καθεστώς αποκλειστικότητας με την AMD για την κατασκευή συγκεκριμένων προϊόντων 28nm APUs στην GLOBALFOUNDRIES για ορισμένο χρονικό διάστημα. Ως αποτέλεσμα, η AMD συμφώνησε να καταβάλει στην GLOBALFOUNDRIES το ποσό των 425 εκατ. Δολαρίων Η.Π.Α. σε μετρητά, εκ των οποίων τα 150 εκατ. δολάρια καταβλήθηκαν την 5η Μαρτίου 2012, ενώ τα 50 εκατ. δολάρια ορίζεται να καταβληθούν έως τη 2η Ιουλίου 2012, τα 50 εκατ. έως τη 2η Οκτωβρίου 2012 και τα 175 εκατ. δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013. Επιπλέον, η AMD εξέδωσε ένα γραμμάτιο στην GLOBALFOUNDRIES για τις πληρωμές που οφείλονται από τη 2η Οκτωβρίου 2012 και το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Η AMD αναμένει την εφάπαξ χρέωση των 703 εκατ. δολαρίων το 1ο τρίμηνο του 2012, αποτελούμενη από τα παραπάνω 425 εκατ. δολάρια, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα αποτελεί μια μη-ταμειακή δαπάνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα