Επίσκεψη Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο ΣΕΕΔΔ

08:21 9/2/2013 - Πηγή: PC Nea
Την ανάγκη αποτελεσματικής και ταχείας καταπολέμησης της διαφθοράς, τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης, κατά την καθιερωμένη κοπή της πίτας στο Σώμα Επιθεώρησης-Ελέγχου Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μανιτάκης, απαιτούνται συγκεκριμένες δράσεις, στις οποίες το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, μαζί με τις άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Στο
Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, υπό την Προεδρεία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, εγκρίθηκε η πρόταση για συγχώνευση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο ένα ενιαίο και αποτελεσματικό ελεγκτικό φορέα, που θα εξασφαλίζει την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ο κ. Μανιτάκης ζήτησε από τους Επιθεωρητές – Ελεγκτές δημόσιας διοίκησης να συστρατευθούν στον αγώνα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, να συνεργαστούν στενά με τα νέα συλλογικά πειθαρχικά όργανα για την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών, αλλά και να εντοπιστούν και να καταπολεμηθούν καίρια οι περιπτώσεις εκείνες κακοδιοίκησης.

Επιπλέον, θα πρέπει να αυξηθούν οι επιτόπιοι έλεγχοι στις υπηρεσίες, προκειμένου να ενισχυθεί η πειθαρχική ευθύνη και να εντοπισθούν και να απομακρυνθούν οι ελάχιστες, αλλά σοβαρότατες περιπτώσεις υπαλλήλων που δυσφημούν το δημοσιοϋπαλληλικό λειτούργημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα