Δραστηριότητες κοινωνικής ευθύνης από την Intel

17:55 24/5/2011 - Πηγή: PC Nea
H Intel δημοσίευσε την Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το 2010, στην οποία υπογραμμίζεται η προσήλωση της εταιρείας στην αξιοποίηση του ταλέντου του προσωπικού, αλλά και της σύγχρονης τεχνολογίας, για το μετασχηματισμό προγραμμάτων εκπαίδευσης και την εξασφάλιση πρόσβασης των μαθητών στις νέες τεχνολογίες, καθώς και για την καλύτερη αντιμετώπιση περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παράλληλα, η έκθεση παρουσιάζει τις ενέργειες της Intel
για την καλύτερη ενσωμάτωση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην κουλτούρα της εταιρείας και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, από τη χρηματοδότηση καινοτόμων προγραμμάτων ΕΚΕ των υπαλλήλων, μέχρι τη σύνδεση των αποδοχών του προσωπικού με συγκεκριμένους περιβαλλοντικούς στόχους.

"Στην Intel, δεν διαχωρίζουμε την εταιρική κοινωνική ευθύνη από την επιχειρηματική μας δραστηριότητα - αποτελεί κομμάτι της στρατηγικής μας σε ολόκληρο τον κόσμο, " αναφέρει ο κ. Michael Jacobson, Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Intel.

"Το να φροντίζουμε για τους ανθρώπους και το περιβάλλον του πλανήτη, αλλά και το να εμπνέουμε τις επόμενες γενιές προς την κατεύθυνση αυτή, αποτελεί στόχο της εταιρικής μας στρατηγικής, τον οποίον μπορούμε να πετύχουμε μέσα από τη συντονισμένη προσπάθεια των υπαλλήλων μας που εργάζονται σε κάποιο εργοστάσιο, ή εκείνων που σχεδιάζουν προϊόντα και έρχονται σε επαφή με τους πελάτες ή τους προμηθευτές μας."

Ορισμένα από τα κύρια σημεία της Έκθεσης του 2010 είναι, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Εκπαίδευση
Περισσότεροι από 9 εκατομμύρια εκπαιδευτικοί από ολόκληρο τον κόσμο παρακολούθησαν το πρόγραμμα επιμόρφωσης Intel Teach, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε δασκάλους και καθηγητές κάθε ειδικότητας να αποκτούν πρόσθετα επαγγελματικά εφόδια και να ενσωματώνουν τις νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία των μαθημάτων τους.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας "Educate to Innovate" του Προέδρου Ομπάμα, η Intel ανακοίνωσε τη διάθεση $200 εκατομμυρίων για την προώθηση της διδασκαλίας των μαθηματικών και των επιστημών.

Την τελευταία δεκαετία, η Intel και το Ίδρυμα Intel (Intel Foundation), σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, κυβερνήσεις και άλλες επιχειρήσεις, έχουν επενδύσει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την βελτίωση την εκπαίδευσης σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσα από την ανάπτυξη μιας σειράς σύγχρονων προγραμμάτων εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών εργαλείων.

Περιβάλλον
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (ΕΡΑ) των ΗΠΑ, η Intel παρέμεινε και το 2010 ο μεγαλύτερος αγοραστής πράσινης ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα, η εταιρεία συνεργάστηκε με άλλους φορείς για την ολοκλήρωση εννέα φωτοβολταϊκών σταθμών σε ισάριθμες μονάδες της που βρίσκονται εγκατεστημένες σε τέσσερις αμερικανικές πολιτείες και το Ισραήλ. Οι σταθμοί αυτοί έχουν συνολική δυναμικότητα 3.8 εκατομμύρια kwh καθαρής ενέργειας κατ’ έτος.

Ένα από τα κέντρα σχεδιασμού της Intel στην
Keywords
Τυχαία Θέματα