Διαχείρισης συλλογών και έργων τέχνης από την HOTech

22:30 12/10/2011 - Πηγή: PC Nea
Μια ολοκληρωμένη υπηρεσία συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς φέρνει η ελληνική εταιρία πληροφορικής HOTech – Ελληνική Οργανωτική. Η νέα υπηρεσία NFC Art Pro στοχεύει στην υποστήριξη των εργασιών διαχείρισης και προστασίας έργων τέχνης και πολιτισμού, στη βελτίωση της ασφάλειας και την τεκμηρίωση των διαδικασιών
συντήρησης τους.


Η πλατφόρμα NFC Art Pro αποτελεί μια καινοτόμο λύση βασισμένη στην τεχνολογία NFC, η οποία, κατά τις συνήθεις εργασίες για τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, διευκολύνει τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, ακόμη και από απομακρυσμένα σημεία ή τοποθεσίες.

Συλλέγει με ασφάλεια και αναμεταδίδει δεδομένα μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας και Internet κατά την καταχώρηση, τεκμηρίωση και συντήρηση έργων και μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς. Επιπλέον η υπηρεσία βελτιστοποιεί την ασφάλεια μέσω μιας μοναδικής λειτουργίας καταγραφής των επισκέψεων προσωπικού ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο, ενώ εξυπηρετεί παράλληλα και την λεπτομερή αναφορά της κατάστασης στα σημεία ελέγχου κατά τη διάρκεια της «περιπολίας» σε μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους.

Με τη νέα υπηρεσία NFC Art Pro, οι διευθυντές και οι υπεύθυνοι μουσείων ή συναφών χώρων μπορούν, πλέον, να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για τις κινήσεις και τα δρώμενα των αντικειμένων τέχνης και πολιτισμού, στον χώρο όπου είναι αποθηκευμένα, κατά τη μεταφορά τους σε άλλους χώρους, κατά τη διάρκεια που υποβάλλονται σε διαδικασίες συντήρησης ή κατά την έκθεσή τους στο κοινό.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου
Keywords
Τυχαία Θέματα