Youth Online Safety: «Σερφάρω, δεv ρισκάρω»

00:23 17/2/2012 - Πηγή: PC Nea
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Microsoft Ελλάς ένωσε τις δυνάμεις της με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», διοργανώνοντας μια εκδήλωση την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, με θέμα «Youth Online Safety: Σερφάρω, δεν ρισκάρω» και με βασικό άξονα τo ζήτημα της ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο.
Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης ήταν μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι βρέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της Microsoft
Ελλάς, προκειμένου αφενός να ενημερωθούν για τις παγίδες που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και αφετέρου για να καταθέσουν τις δικές τους εμπειρίες και προβληματισμούς επί του θέματος.

Παράλληλα, μαθητές από το Γυμνάσιο – Λύκειο Καμπάνη, Κιλκίς, το ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων και το Γενικό Λύκειο Λάρισας, αξιοποιώντας την τεχνολογία Lync της Microsoft, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκδήλωση, αλλά και να παρέμβουν, εκφράζοντας τις ενστάσεις και τα σχόλιά τους.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Σύντομους χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο κ. Φώτης Δραγανίδης, Διευθυντής Ακαδημαϊκού Τομέα της Microsoft Ελλάς, ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και ο κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου, Μέλος ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Σημειώνεται ότι παρουσιαστές και συντονιστές των συζητήσεων ήταν οι δημοσιογράφοι Ηλίας Παπαχαραλάμπους και Ανδρονίκη Κολοβού.

Στη «διαδραστική» παρουσίαση που ακολούθησε, η κα Τινίτα Γεωργαντζή, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Εμπειρίας Πελατών, Microsoft Ελλάς και ο κ. Βαγγέλης Πτερνέας, Ειδικός Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών, Microsoft Ελλάς, βασιζόμενοι στο ότι το «σερφάρω» συνιστά μια δραστηριότητα που έχει καταστεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των νέων, υπενθύμισαν ότι αφενός το «δε ρισκάρω» θα πρέπει να γίνει εξίσου βασικό στοιχείο της διαδικτυακής τους δραστηριότητας και αφετέρου ότι η ασφάλεια δεν θα πρέπει να εξισώνεται με την απαγόρευση, αλλά με τη γνώση.

Οι δύο ομιλητές εστίασαν στους τρεις βασικούς πυλώνες της πλοήγησης στο διαδίκτυο, την ασφάλεια του υπολογιστή τους (security), την προστασία των προσωπικών δεδομένων (privacy) και την προσωπική τους ασφάλεια (safety). Παράλληλα, ειδική αναφορά έγινε στις απλές μεθόδους και στα εργαλεία που μπορούν οι νεαροί χρήστες του Διαδικτύου να χρησιμοποιήσουν για την προστασία των υπολογιστών τους, αλλά και των προσωπικών τους δεδομένων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ειδική μνεία έγινε στα αποτελέσματα διαδικτυακής έρευνας που διενήργησε η Microsoft μέσω του Microsoft MSN σε 27 χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Φιλανδία, Νορβηγία, Ιταλία, Σουηδία, Ολλανδία, Δανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ρωσία, Σλοβακία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία Δημοκρατία της Τσεχίας, Πολωνία, Λιθουανία, Καζακστάν, Μάλτα, Ουκρανία, Ισραήλ, Γαλλία, Γερμανία, Βραζιλία), συμπεριλαμβανομένη
Keywords
Τυχαία Θέματα