Windows 8: οι ελάχιστες απαιτήσεις σε hardware

12:43 23/1/2012 - Πηγή: PC Nea
H Microsoft ανακοίνωσε για πρώτη φορά τις ελάχιστες απαιτήσεις για τη λειτουργία των Windows 8. Αυτές αφορούν στα Tablets. PCs και notebooks.
Windows 8, χάρη στο Metro περιβάλλον
εργασίας, είναι ιδιαίτερα φιλικά προς τα Tablets και άλλες συσκευές με οθόνες αφής. Τέτοιες συσκευές θα πρέπει να προσφέρουν ανάλυση τουλάχιστον 1.366x768pixels, ενώ τα Windows Tablets θα πρέπει να προσφέρουν ένα λόγο οθόνης 16:9.

Η ενσωματωμένη Webcam θα πρέπει να υποστηρίζει ως στάνταρ την ανάλυση 720p, κάτι που θέτει εκτός τις φθηνές κάμερες VGA. Επιπλέον απαιτούνται τουλάχιστον 10GB ως ο ελάχιστα αποδεκτός αποθηκευτικός χώρος.

Αλλά και οι αισθητήρες θέσης, επιτάχυνσης και ανίχνευσης φωτός ανήκουν στο στάνταρ εξοπλισμό ενός Windows 8 Tablet. Όσον αφορά στο Bluetooth η Microsoft θεωρεί ως ελάχιστα αποδεκτή τη θύρα τέταρτης γενιάς – τα παλιότερα chips τρώνε πόρτα. Αλλά και στις λειτουργίες multitouching επεμβαίνει η Microsoft: ζητά οι σχετικές οθόνες να υποστηρίζουν το multitouch και από τα πέντε δάκτυλα ταυτόχρονα.

PCs και notebooks
Tα κλασικά Desktop PCs και notebooks δεν επηρεάζονται από αυτές τις προδιαγραφές. H Microsoft αναφέρει ότι κάθε υπολογιστής που τρέχει τα Windows 7 μπορεί να τρέξει και τα Windows 8.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, θα επαρκούσε ένας επεξεργαστής Atom και 1GB μνήμη. H Μicrosoft επιβεβαίωσε, επίσης, ότι κάποιες λειτουργίες μπορεί να μην τρέχουν ή να είναι περιορισμένες αν ένα PC ή notebook δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένο. Αν, ωστόσο, ένας υπολογιστής διατίθεται με το λογότυπο των Windows, όλες οι λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες χωρίς περιορισμούς.

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα