TypeScript: η αντιπρόταση της Microsoft για την JavaScript

12:23 3/10/2012 - Πηγή: PC Nea
Για το τέλος της Javascript λένε εδώ και δέκα χρόνια. Τότε, ως αιτία είχε αναφερθεί κυρίως οι χαμηλές επιδόσεις, ωστόσο, η αυξανόμενη σημασία που αποκτούσε το Internet και η δυνατότητα εκτέλεσης της Javascript παντού, σε όλες τις πλατφόρμες και ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα, της έδωσαν πολλά χρόνια ζωής.
Τα τελευταία χρόνια υπήρχε μόνο η τάση αντικατάστασης της JavaScript
από νέες γλώσσες scripting, που διαθέτουν τα ίδια πλεονεκτήματα, αλλά λιγότερα μειονεκτήματα. Η πρόσφατη προσπάθεια για την ανάπτυξη μίας γλώσσας προς αυτή την κατεύθυνση, προέρχεται από την Microsoft με την TypeScript.

Μαζί με τον Anders Hejlsberg, τον εφευρέτη των C#, Turbo Pascal και Delphi, όπως και τον Steve Lucco, τον εμπνευστή της Microsoft Chakra JavaScript Engine, η μεγάλη αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού εργάστηκε τα δύο τελευταία χρόνια πάνω στην τυποποίηση και τη μοντελοποίηση της νέας γλώσσας scripting.

Οι δημιουργοί της TypeScript χρησιμοποιούν βασικά τη σύνταξη της JavaScript, ώστε να μην χρειάζεται κανείς να μάθει μια νέα γλώσσα προγραμματισμού, αλλά μόνο κάποιες επεκτάσεις.

© pcnea.blogspot.gr
don't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα