To Ubuntu έρχεται στα smartphones

22:10 2/1/2013 - Πηγή: PC Nea
Μια μικρή νοτιοαφρικανική εταιρεία του Linux κατάφερε αυτό που ονειρεύονταν οι Microsoft και Apple: ένα κοινό λειτουργικό σύστημα για όλες τις συσκευές. Το Ubuntu Linux έχει καθιερωθεί ως η πιο φιλική για τους πρωτάρηδες στο Linux
διανομή για τα Desktop PCs και τα notebooks.
Σήμερα, ο διευθύνων της Canonical, Mark Shuttleworth, πήγε ένα βήμα παραπέρα, ανακοινώνοντας το mobile Ubuntu για smartphones, Tablets και Smart TVs.

Καταρχήν τα σημαντικότερα: σε αντίθεση με το Android θα διατίθεται το νέο λειτουργικό χωρίς το προβληματικό Java layer, ήτοι σημαίνει ότι πρακτικά θα είναι ελεύθερο ιών. Και φυσικά, όπως συνηθίζεται στο Linux, θα διατίθεται δωρεάν.

Για το περιεχόμενο του, η Steam ανακοίνωσε μια νέα Ubuntu Service. Όλα τα σημαντικότερα apps θα διαθέτονται από εκεί, ενώ οι developers θα έχουν την υποστήριξη της Canonical.

Στη σημερινή παρουσίαση του νέου λειτουργικού, φάνηκε ότι είναι συμβατό με όλα τα smartphones αρχιτεκτονικής ARM α λά Android. Περισσότερα για το mobile Ubuntu θα ανακοινωθούν στην 7 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της CES που θα λάβει χώρα στο Λας Βέγκας.

© pcnea.blogspot.gr
don't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα