Spitogatos.gr: Πρωτοβουλία για την τόνωση του real estate

00:46 2/11/2011 - Πηγή: PC Nea
Ο Spitogatos.gr ανακοινώνει τη δημιουργία νέας πλατφόρμας επαγγελματικής δικτύωσης στο real estate με σκοπό το "πάντρεμα" προσφοράς και ζήτησης ακινήτων. Η πλατφόρμα αυτή θα είναι διαθέσιμη σε έλληνες και ξένους κτηματομεσίτες και θα ονομάζεται SpiN (Spitogatos Network).
Η ανάπτυξη του SpiN βασίζεται στη δημιουργία έμπιστων δικτύων (trusted networks) αρχικά μεταξύ Ελλήνων και
σταδιακά και μεταξύ Ελλήνων και ξένων κτηματομεσιτών που θα μοιράζονται πληροφορίες προσφοράς και ζήτησης με σκοπό τη συνεργασία.

Η αμεσότητα της επικοινωνίας και οι αυτοματοποιήσεις στις διασταυρώσεις προσφοράς και ζήτησης θα βοηθήσουν το κάθε μεσιτικό γραφείο να διασταυρώνει ανά πάσα στιγμή το χαρτοφυλάκιο με το πελατολόγιό του, όσο και με τα πελατολόγια και τα χαρτοφυλάκια των γραφείων-συνεργατών που έχει εντάξει στο δίκτυό του, εξοικονομώντας χρόνο και παράλληλα προσφέροντας καλύτερη υπηρεσία στους πελάτες του.

Στόχος της συγκεκριμένης προσπάθειας πέραν της Ελλάδας είναι και η γρήγορη επέκταση στο εξωτερικό, ώστε μεσιτικά γραφεία από χώρες του εξωτερικού να εντάξουν ζήτηση πελατών τους στο SpiN, η οποία αυτόματα θα διασταυρώνεται με την ελληνική προσφορά, δημιουργώντας έτσι νέες εμπορικές ευκαιρίες και διευκολύνοντας την επικοινωνία.

Η λειτουργία του SpiN είναι απλή και εύκολη, ενώ διαθέτει χαρακτηριστικά γνωστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social networks), με σκοπό την άμεση εξοικείωση των χρηστών του σε αυτό.

"Όραμά μας είναι να βάλουμε ένα λιθαράκι ώστε να βοηθήσουμε την αγορά να ξεκολλήσει από τη σημερινή κατάσταση. Μελετήσαμε πρακτικές του εξωτερικού και ιδιαίτερα το MLS στην Αμερική, τις προσαρμόσαμε στην Ελλάδα και στις δυνατότητες του Spitogatos.gr, και προσθέσαμε καινοτομία.

Η διευκόλυνση της επικοινωνίας, η ταχύτητα, η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία είναι βασικές αρχές του SpiN, και πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η προσπάθεια θα αυξήσει τις συναλλαγές που γίνονται στη χώρα μας μεταξύ Ελλήνων, όσο και τις συναλλαγές που γίνονται μεταξύ Ελλήνων πωλητών και ξένων αγοραστών. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε.", δήλωσε ο Δημήτρης Μελαχροινός, Διευθύνων Σύμβουλος του Spitogatos.gr.

Επίσης, τόνισε ότι "Το SpiN είναι ένα κλειστό business to business δίκτυο, αλλά τα γραφεία-μέλη του είναι διακριτά στους 350.000 μηνιαίους επισκέπτες του Spitogatos.gr, διότι διαθέτουν ένα εργαλείο που τους επιτρέπει να προσφέρουν καλύτερη υπηρεσία στους πελάτες τους, είτε πρόκειται για ιδιοκτήτες είτε για δυνητικούς αγοραστές ή ενοικιαστές."

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα