OTE: πλοηγηθείτε στο Internet με ασφάλεια

16:42 28/12/2011 - Πηγή: PC Nea
Ο ΟΤΕ πραγματοποιεί και φέτος σειρά ενημερωτικών συναντήσεων στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, για μαθητές αλλά και ενηλίκους σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας και με την πεποίθηση ότι η υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου είναι υπόθεση όλων μας, ο ΟΤΕ ξεκίνησε πέρσι μια σειρά δράσεων για την υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου από ανηλίκους.

Για τη νέα
χρονιά έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ειδικά για την φετινή σχολική χρονιά παρέχεται ενημέρωση ανάλογα με το ηλικιακό και γνωστικό επίπεδο των μαθητών και τα ενδιαφέροντά τους.

Στο συμβουλευτικό μέρος, τα παιδιά μαθαίνουν τρόπους και εργαλεία προστασίας για την καλύτερη αξιοποίηση του διαδικτυακού κόσμου, ενώ ακολουθεί διαδραστικό μέρος με τη χρήση Η/Υ, όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν τη δημιουργική χρήση του διαδικτύου στην εκπαίδευση, την ψυχαγωγία, τις τέχνες και την επικοινωνία.

Οι παρουσιάσεις γίνονται από εκπροσώπους και συνεργάτες της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (μέλους του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου).

Περισσότεροι από 750 μαθητές παρακολούθησαν πέρσι τις ενημερωτικές συναντήσεις στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις: 19 & 26/1, 9 & 23/2, 22 & 29/3, 5 & 26/4 και 17, 24 & 31/5/2012.

Πρόγραμμα ενημέρωσης για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο έχει προγραμματιστεί και για τους εργαζομένους στον ΟΤΕ και τις οικογένειές τους σε συνεργασία με τα Πολιτιστικά Κέντρα Εργαζομένων του ΟΤΕ πανελλαδικά.

Επιπλέον, ο ΟΤΕ σε συνεργασία με την Μονάδα Εφηβικής Υγείας, δημιούργησε ένα ειδικό έντυπο με απλές και χρήσιμες συμβουλές για την ορθολογική χρήση του διαδικτύου. Το έντυπο με τίτλο «Πλοηγηθείτε στο Internet με ασφάλεια», διατίθεται με κάθε αγορά από το εκτεταμένο Δίκτυο Καταστημάτων ΟΤΕ πανελλαδικά, και ηλεκτρονικά στο: http://www.ote.gr/otegr/Uploads/safeinternet.pdf

Για την προστασία των πελατών του, ο ΟΤΕ παρέχει επίσης την υπηρεσία Conn-x on line προστασία, η οποία περιλαμβάνει anti-virus, firewall, anti-spam, καθώς και εξειδικευμένη λειτουργία parental control (υπηρεσία γονικού ελέγχου).

Με τον τρόπο αυτό, οι γονείς μπορούν να ελέγχουν και να αποκλείουν -όποτε και όπως επιθυμούν- την πρόσβαση των παιδιών τους σε ιστοσελίδες με ακατάλληλο ή ανεπιθύμητο για τα παιδιά, περιεχόμενο.

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα