Novell: νέο εργαλείο για εφαρμογές .NET στο Android

15:50 15/4/2011 - Πηγή: PC Nea
Η Novell ανακοίνωσε σήμερα τη διαθεσιμότητα του Mono για Android, της πρώτης λύσης για ανάπτυξη εφαρμογών Microsoft* .NET για την πλατφόρμα Android* μέσω του Microsoft Visual Studio*.

Με την προσθήκη του Mono για Android
στα υπάρχοντα εργαλεία ανάπτυξης Mono που διαθέτει, η Novell επιτρέπει σε όσους αναπτύσσουν εφαρμογές Microsoft .NET και C# μέσω του Visual Studio και άλλων συστημάτων να χρησιμοποιούν μια κοινή βάση κωδίκων προκειμένου να δημιουργούν εύκολα εφαρμογές για τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες συσκευές κινητών τηλεφώνων στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων τηλεφώνων και των υπολογιστών tablet που βασίζονται στην πλατφόρμα Android, των Apple iPad*, Apple iPhone* και Apple iPod* Touch.

Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες που δημοσίευσε η εταιρεία ερευνών Nielson, το Android έχει μερίδιο αγοράς στους καταναλωτές 29 τοις εκατό, γεγονός που την καθιστά την πιο δημοφιλή πλατφόρμα έξυπνων τηλεφώνων.

Με το Mono για Android, οι προγραμματιστές .NET και οι ανεξάρτητοι προμηθευτές λογισμικού (ISV) μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Visual Studio και τις δεξιότητες που διαθέτουν για να δημιουργήσουν μια τεράστια σειρά εφαρμογών που βασίζονται στην πλατφόρμα Android και να πουλήσουν τα προϊόντα τους στη μαζική αγορά.

Από την παρουσίαση του MonoTouch το 2009, οι προγραμματιστές έχουν κατανοήσει πώς εκσυγχρονίζει το Mono την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα», δήλωσε ο Miguel de Icaza, ιδρυτής του έργου Mono και Αντιπρόεδρος πλατφορμών για προγραμματιστές στη Novell. «Ως αποτέλεσμα, πολλοί μάς ζήτησαν να δημιουργήσουμε ένα παρόμοιο εργαλείο για Android.

Αναπτύξαμε το Mono για Android για να προσφέρουμε τόσο στους μεμονωμένους προγραμματιστές όσο και στις επιχειρήσεις έναν τρόπο κοινής χρήσης των κωδίκων τους σε πολλαπλές πλατφόρμες για κινητά τηλέφωνα, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και την εκ νέου χρήση των ειδικών τους γνώσεων C# και .NET σε ολόκληρο το φάσμα».

Το Mono για Android αποτελείται από τα βασικά προγράμματα Mono, δεσμεύσεις για ενδογενείς διασυνδέσεις API για Android, ένα πρόσθετο πρόγραμμα Visual Studio 2010 για την ανάπτυξη εφαρμογών για Android και ένα κιτ ανάπτυξης λογισμικού που περιέχει όλα τα εργαλεία που απαιτούνται για τη δημιουργία, την αποσφαλμάτωση και την ανάπτυξη των εφαρμογών.

Οι προγραμματιστές που έχουν εκπαιδευθεί στο Microsoft Visual Studio μπορούν να παραμείνουν στο ενσωματωμένο περιβάλλον ανάπτυξης (IDE) που προτιμούν, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τις δεξιότητες, τον κώδικα .NET, τις βιβλιοθήκες και τα εργαλεία, καθώς και τις γνώσεις προγραμματισμού που διαθέτουν στη γλώσσα C# για να δημιουργήσουν εφαρμογές κινητών τηλεφώνων για συσκευές που βασίζονται στην πλατφόρμα Android.

Με το πρόσθετο πρόγραμμα Visual Studio 2010, οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν, να αποσφαλματώσουν και να αναπτύξουν τις εφαρμογές τους σε έναν προσομοιωτή Android, σε μια συσκευή Android ή στο κατάστημα εφαρμογών Android Application Store.
Keywords
Τυχαία Θέματα