Nokia 515: Μοναδικής ποιότητας σχεδίαση σε συνδυασμό με υψηλές αποδόσεις

12:06 30/8/2013 - Πηγή: PC Nea
Η Nokia αποκάλυψε το Nokia 515, μια συσκευή ανώτερης ποιότητας, ιδανική για τους λάτρεις της κομψότητας και του στυλ. Κατασκευασμένο από ελαφρύ αλουμίνιο, συνδυάζει στοιχεία της Nokia όπως ο σύγχρονος σχεδιασμός, τα υλικά άριστης ποιότητας και η κορυφαία απόδοση.

Το Nokia 515 αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο η Nokia προσεγγίζει
το σχεδιασμό, επικεντρώνοντας στις απλές γραμμές και στην καθαρότητα των χρωμάτων. H οθόνη της συσκευής είναι τεχνολογίας Gorilla Glass 2 για ανθεκτικότητα στις γρατζουνιές, με διακριτικές καμπύλες ενώ διαθέτει ένα κλασσικό, μοναδικής ομορφιάς camera bezel.

Η συσκευή είναι διαθέσιμη σε μαύρο και λευκό χρώμα, ενώ με το κομψό προφίλ και το σώμα από αλουμίνιο μετατρέπεται σε ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της minimal αισθητικής προσέγγισης. Έχοντας πάχος μόνο 11mm, το Nokia 515 χωράει ακόμα και στη πιο μικρή τσέπη ή τσάντα.

«Όταν σχεδιάζαμε το Nokia 515 θέλαμε να δημιουργήσουμε μια κομψή και όμορφη συσκευή, που θα ικανοποιεί απόλυτα το χρήστη», δήλωσε ο Peter Griffith, Ηead of Mobile Phones Industrial Design της Nokia.

«Πιστεύουμε ότι πετύχαμε το στόχο μας, καθώς το Νokia 515 είναι κατασκευασμένο για τους ανθρώπους που προτιμούν το κλασσικό σχέδιο, αγγίζοντας σχεδιαστικά την τελειότητα ενώ προσφέρει και την λειτουργικότητα η οποία είναι απαραίτητη στην καθημερινή χρήση. Δημιουργήσαμε μια συσκευή που λειτουργεί εκπληκτικά, χωρίς να υποκύπτει σε συμβιβασμούς.»

Μοιράσου καταπληκτικές φωτογραφίες κάθε στιγμή
Το Nokia 515 υπόσχεται στους χρήστες πώς δεν πρόκειται να χάσουν ποτέ καμία στιγμή που αξίζει να φωτογραφηθεί. Με ακόμη πιο έξυπνη απεικόνιση φωτογραφιών και κάμερα 5 megapixel με φλάς LED, η έξυπνη κάμερα της νέας συσκευής προσφέρει διάφορες επιλογές λήψης, επεξεργασίας και διαμοιρασμού φωτογραφιών, στις οποίες περιλαμβάνονται:

• Η λειτουργία Panorama για λήψεις σε ευρεία γωνία, όπως ομαδικές φωτογραφίες και τοπία.

• Η λειτουργία Sequential shots, με την οποία ο χρήστης έχει την δυνατότητα να τραβήξει μέχρι πέντε φωτογραφίες στη σειρά με ένα μόνο κλικ και κατόπιν να επιλέξει την καλύτερη.

• Η λειτουργία Self – portrait για απόλυτα κεντραρισμένα πορτραίτα, ακόμα και χωρίς τη χρήση εμπρόσθιας κάμερας. Οι φωνητικές οδηγίες διασφαλίζουν στο χρήστη ότι είναι στο κάδρο της φωτογραφίας πριν τη λήψη.

Το μοίρασμα των φωτογραφιών γίνεται γρήγορα και εύκολα αφού προσφέρεται η δυνατότητα διαμοιρασμού κατευθείαν από την βιβλιοθήκη της συσκευής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να μοιραστούν εικόνες και άλλου είδους περιεχόμενο χρησιμοποιώντας την αποκλειστική υπηρεσία της Nokia, Slam, η οποία είναι ενσωματωμένη στο Nokia 515. Λειτουργεί μεταφέροντας περιεχόμενο, όπως εικόνες ή κάρτες επαφών σε μια κοντινή συσκευή, στην οποία είναι ενεργοποιημένο το Bluetooth, με λίγα κλικ μόνο.

Εργασία και διασκέδαση σε πιο γρήγορες, καλύτερες αποδόσεις
Το Νokia 515 προσφέρει γρήγορη εμπειρία πλοήγησης στο διαδίκτυο η οποία αγγίζει τα 3.5 G. Με χρόνο αναμονής έως 38 ημέρες στην Single SIM εκδοχή της συσκευής, αποτελεί την ιδανική λύση για την ισορροπία μεταξύ εργασίας και ψυχαγωγίας.

Με τις βελτιωμένες ταχύτητες HSDPA και το data cloud compression, η πλοήγηση στο διαδίκτυο μέσω κινητού είναι 90% πιο αποδοτική, βοηθώντας τους χρήστες να κερδίσουν περισσότερα διαχειριζόμενοι τον όγκο των δεδομένων τους.

Δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το Facebook, το Twitter, το Nimbuzz είναι ήδη εγκατεστημένα, ενώ η υπηρεσία Mail for Exchange επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τα e-mail τους και να συγχρονίζουν το ημερολόγιο και τις επαφές τους στη στιγμή. Η συσκευή μπορεί επίσης να συνδεθεί σε σταθερό ή φορητό υπολογιστή και να χρησιμοποιηθεί ως modem μέσω ενός καλωδίου USB.

Το Nokia 515 ενσωματώνει την τεχνολογία HD Voice* , η οποία επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν πεντακάθαρο ήχο ακόμα και σε θορυβώδη περιβάλλοντα. Επιπλέον, η προεγκατεστημένη εφαρμογή Transfer, επιτρέπει το συγχρονισμό των επαφών κατευθείαν από συσκευές Lumia, Windows Phone ή Android.

Με αυτό τον τρόπο το Νokia 515 μετατρέπεται σε μια εξαιρετική δεύτερη συσκευή για όσους βρίσκονται συνεχώς εν κινήσει. Για εκείνους που προτιμούν να χρησιμοποιούν μια ξεχωριστή συσκευή για φωνητικές κλήσεις, το Nokia 515 χρησιμοποιεί την ίδια micro SIM όπως τα περισσότερα smartphone, κάνοντάς το ένα υπέροχο δεύτερο κινητό τηλέφωνο, ιδανικό για φωνητικές κλήσεις.

«Οι μισές συσκευές κινητής τηλεφωνίας που πωλούνται παγκοσμίως είναι feature phones», τόνισε ο Simon Baker, Programm Manager, Mobile Handsets CEMA της IDC. «Υπάρχει χώρος στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας για μια ευρεία γκάμα μοντέλων feature phones.

Η Nokia είναι μια από τις λίγες εταιρείες κατασκευής συσκευών που συνεχίζει να εξελίσσει τον συγκεκριμένο τομέα: μια από τις τελευταίες προτάσεις της, το νέο Nokia 515 προσφέρει κομψό και ανθεκτικό εξωτερικό παράλληλα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως η γρήγορη συνδεσιμότητα, η υψηλής ποιότητας απεικόνιση φωτογραφιών και η πρόσβαση σε δημοφιλείς εφαρμογές.

Το Nokia 515 είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα συσκευής που έχει κατασκευαστεί για ένα κοινό που δεν χρειάζεται πάντα την πολυπλοκότητα που μπορεί να συνοδεύει ένα smartphone, ή που προτιμά να σερφάρει και να αλληλογραφεί μέσω ενός μεγαλύτερου tablet έχοντας παράλληλα ένα λειτουργικό μοντέλο για απευθείας κλήσεις και ανταλλαγή μηνυμάτων.”

To Νokia 515 θα κυκλοφορήσει παγκόσμια τον Σεπτέμβρη, ξεκινώντας από τις αγορές της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Ελβετίας και της Πολωνίας. Προτεινόμενη λιανική τιμή τα 115€ χωρίς φόρους και επιδοτήσεις.

*όταν υποστηρίζεται από το δίκτυο
Keywords
Τυχαία Θέματα