Mega: έναρξη με 50GB δωρεάν

09:28 20/1/2013 - Πηγή: PC Nea
Από σήμερα ξεκίνησε η λειτουργία της διαδόχου υπηρεσίας φιλοξενίας αρχείων του MegaUpload. Oνομάζεται Mega και μέσω της κρυπτογράφησης αρχείων θα κρατά μακριά τις αρχές. Παράλληλα, θα προσφέρει σε όλους δωρεάν 50GB για τη φιλοξενία των αρχείων τους.

Η αρχή του Mega είναι απλή και συνάμα αποτελεσματική: οι χρήστες θα ανεβάζουν, όπως και στο MegaUpload, τα αρχεία τους στο δίκτυο, τα οποία θα διαθέτονται και σε άλλους χρήστες του Internet. Κατά το ανέβασμά
τους, τα αρχεία θα κρυπτογραφούνται και μόνο ο uploader θα παίρνει το απαραίτητο για την αποκρυπτογράφηση key.

Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι ο διαχειριστής της υπηρεσίας δεν θα ξέρει αν θα φιλοξενούνται σε αυτήν παράνομα αρχεία. Και θα λαμβάνει μέτρα μόνο αν ο χρήστης της υπηρεσίας χρησιμοποιεί τέτοιες πρακτικές.

Εκτός αυτού, οι χρήστες θα καθορίζουν ποιος θα έχει πρόσβαση στα αρχεία τους. Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη θα βαραίνει αυτούς αν αποφασίσουν να μοιράσουν δημόσιο αρχεία προστατευμένα με copyright.

To πόσο θα κοστίζουν τα premium accounts και ποια πρόσθετα πλεονεκτήματα θα έχουν, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Το μόνο που έχει ανακοινωθεί είναι ο καθένας θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε 50GB αποθηκευτικό χώρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα