H Google γιορτάζει την ‘Παγκόσμια Ημέρα της Γης’

08:56 22/4/2012 - Πηγή: PC Nea
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, η Google προσάρμοσε το λογότυπο της για να τιμήσει αυτό το γεγονός. Κάτι που η Google κάνει κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από το 2001.
Στόχος της Ημέρας της Γης είναι να «ξυπνήσει» την περιβαλλοντική μας συνείδηση ώστε να συμβάλουμε ουσιαστικότερα στην προστασία της Γης και της «Μητέρας Φύσης» γενικότερα.

Και η σημερινή ημέρα απαιτεί από εμάς να συμμετέχουμε στη σωτηρία του πλανήτη
μας μιλώντας «πράσινα». Το φαινόμενο του θερμοκηπίου και οι κλιματικές αλλαγές μας απασχολούν σήμερα περισσότερο από πότε, απαιτώντας την αντίδραση μας.

Ακόμα και τώρα δεν είναι πολύ αργά ώστε να ενεργήσουμε, συμβάλλοντας στη σωτηρία της Γης μας. Απλές ενέργειες – όπως η οικονομία στο νερό, στην ενέργεια, στην αποφυγή δράσεων που μολύνουν το περιβάλλον – αν γίνουν από όλους μας,πολίτες, εταιρείες, οργανισμούς και κυβερνήσεις, μπορεί να βοηθήσουν ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά μας, σε όλη την ανθρωπότητα γενικότερα, ένα ευοίωνο μέλλον.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης ξεκίνησε να γιορτάζεται από το 1970, με πρωτοβουλία του αμερικανού Γερουσιαστή Gaylord Nelson. Τότε, στις 22 Απριλίου του 1970, 20 εκατομμύρια Αμερικανοί συμμετείχαν σε εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ενεργό και σημαντικό ρόλο στην πρώτη Ημέρα της Γης είχαν τα πανεπιστήμια, τα οποία μέχρι σήμερα, κρατούν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αντίστοιχες ενέργειες.

Φέτος ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης συμπίπτει με τη διεξαγωγή της «Παγκόσμιας Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή και για τα Δικαιώματα της Μητέρας Γης» στη Βολιβία αλλά και με το Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα