Ericsson: η τεχνολογία είναι κλειδί για ένα καθαρότερο μέλλον

12:02 9/4/2012 - Πηγή: PC Nea
Σύμφωνα με τη νέα Έκθεση της Επιτροπής Ευρυζωνικότητας για την Ψηφιακή Ανάπτυξη, που δημιουργήθηκε από την ITU και την UNESCO, οι κυβερνήσεις καλούνται να αξιοποιήσουν τη δύναμη των τεχνολογιών ICT για τη δραστική μείωση των εκπομπών και των επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Η ευρυζωνικότητα μπορεί να βοηθήσει στη μετάβαση προς ένα μέλλον με οικονομία χαμηλού άνθρακα και στην αντιμετώπιση των αιτιών και των επιπτώσεων της
κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τη νέα έκθεση που μόλις κυκλοφόρησε από την παγκόσμια Επιτροπή Ευρυζωνικότητας για τη Ψηφιακή Ανάπτυξη.

Η Έκθεση τιτλοφορείται «Η Γέφυρα της Ευρυζωνικότητας: Συνδέοντας τον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών με τη Κλιματική Δράση» και είναι το αποτέλεσμα των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν από την ομάδα της Επιτροπής Ευρυζωνικότητας για την Κλιματική Αλλαγή, υπό την προεδρία του κ. Hans Vestberg, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Ericsson. Η Επιτροπή αποτελείται από σημαντικούς εκπροσώπους του κλάδου ICT, παγκόσμιες προσωπικότητες, διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ με περιβαλλοντική δράση.

Η Έκθεση αποσκοπεί στην ανάδειξη του κεντρικού ρόλου του τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ειδικότερα των ευρυζωνικών δικτύων, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν δραματικά στη δημιουργία ενός μέλλοντος οικονομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Επιπλέον υπογραμμίζεται η σημασία συνεργασίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μέσω ΣΔΙΤ για την επιτάχυνση των αλλαγών. Η Έκθεση έχει στηριχτεί σε συνεντεύξεις, μελέτες, καθώς και βοηθητικό υλικό περισσότερων από 20 ηγετών και εμπειρογνωμόνων του κλάδου.

Ο Δρ. Hamadoun Touré, Γενικός Γραμματέας της ITU δήλωσε: «Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής συνεπάγεται την απόλυτη αλλαγή του τρόπου που ζούμε, του τρόπου που εργαζόμαστε, του τρόπου που ταξιδεύουμε, αλλάζοντας το μοντέλο ανάπτυξής μας σε ένα πιο βιώσιμο μοντέλο για την εξασφάλιση της επιβίωσής μας. Οφείλουμε να κινητοποιήσουμε την πολιτική βούληση, έτσι ώστε να μετατραπούν οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις σε συμφωνίες και πράξεις».

Με βάση τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ‘United Nations Climate Change Conference (COP-17)’, η Έκθεση παρουσιάζει το είδος των μετασχηματιστικών λύσεων που καθίστανται εφικτές μέσω της ευρυζωνικότητας. Παρέχει πρακτικά παραδείγματα για το πώς η ευρυζωνικότητα μπορεί να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG), το μετριασμό και την προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς και την προώθηση της αποδοτικής χρήσης των πόρων, ‘χτίζοντας’ ταυτόχρονα ένα επιτυχημένο μοντέλο επικοινωνίας χωρίς περιορισμούς.

Ο Hans Vestberg, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson και Πρόεδρος της ομάδας εργασίας της παγκόσμιας Επιτροπής Ευρυζωνικότητας για την Κλιματική Αλλαγή, δήλωσε: «Η κατανόηση των πλεονεκτημάτων που μπορεί να επιφέρει η ευρυζωνικότητα αποτελεί παγκόσμιο κομβικό σημείο.
Ο ρόλος της στην αύξηση του ΑΕΠ, για να πετύχει τους ‘Στόχους Ανά
Keywords
Τυχαία Θέματα