Asus Radeon HD 7970 DirectCu II: το «τέρας»

11:01 26/1/2012 - Πηγή: PC Nea
Η Asus παρουσίασε με την Radeon HD 7970 DirectCu II μια ειδική κάρτα γραφικών, η οποία χρησιμοποιεί το τωρινό υπερchip της AMD, εργοστασιακά υπερχρονισμένο. Επιπλέον διαθέτει ένα δυνατό σύστημα ψύξης όπως και έξτρα λειτουργίες για overclocking.
H Asus Radeon HD 7970 διαθέτει ένα GPU που τρέχει στα 1.000 MHz και μνήμη χρονισμένη
στα 5.600MHz – αυτές οι τιμές είναι κατά 75MHz και κατά 100MHz μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες μια στάνταρ Radeon HD7970. Όσοι, βέβαια, επιθυμούν μπορούν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο αυτές τις συχνότητες.

Σε αυτό συμβάλει και η τροφοδοσία της κάρτας, καθώς συνίσταται από δύο οκταπολικές υποδοχές – μια στάνταρ Radeon HD 7970 διαθέτει ένα εξαπολικό και ένα οκταπολικό βύσμα τροφοδοσίας.

Για όποιον θέλει να πειραματιστεί ακόμα περισσότερο με τις συχνότητες λειτουργίας η Asus του προσφέρει μια δυνατότητα επέμβασης: γι’ αυτό θα πρέπει να κολλήσετε απευθείας ένα καλώδιο στην κάρτα με το άλλο άκρο του να καταλήγει σε μια σχετική υποδοχή ενός ROG Rampage IV Extreme motherboard της Asus (VGA Hotwire).

Το σύστημα ψύξης της κάρτας έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στον έξτρα φόρτο που θα προέλθει από τους επίδοξους overclockers: αποτελείται ως επί πλείστον από σωλήνες απαγωγής της θερμότητας κατασκευασμένους από χαλκό και αλουμίνιο. Δύο ανεμιστήρες των 100mm απλώνονται πάνω του.

Το ογκώδες σύστημα ψύξης λειτουργεί αποτελεσματικά και ήσυχα, μπλοκάροντας, ωστόσο, με τον όγκο του τρία slots πάνω στο motherboard. Μέσω δύο υποδοχών DVI και τεσσάρων Display ports μπορείτε να συνδέσετε ταυτόχρονα περισσότερες οθόνες πάνω στην Asus 7970 DirectCu II.

Την Asus Radeon HD 7970 DirectCu II μπορείτε να την παραγγείλετε από τώρα online σε ενδεικτική τιμή τα 600 ευρώ.
© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Aνατομία του συστήματος ψύξης της κάρτας
Keywords
Τυχαία Θέματα