Apple A9 και A8X ήταν οι ισχυρότεροι επεξεργαστές για το 2015

12:03 10/12/2015 - Πηγή: PC Nea
Απέμειναν λίγες μόνο εβδομάδες έως ότου να αποχαιρετήσουμε το 2015 και για όποιον θελήσει να πραγματοποιήσει μια μικρή ανασκόπηση για την χρονιά που πέρασε σχετικά με την άφιξη νέων επεξεργαστών που τροφοδοτούν έως σήμερα τις mobile συσκευές που κυκλοφορούν στην διεθνή αγορά, θα βρεθεί «αντιμέτωπος» με αρκετές εκπλήξεις.
Προκειμένου όμως να μπορέσει κανείς να καταλήξει σε ένα τελικό
συμπέρασμα, δηλαδή να διαπιστώσει πια chipsets ήταν τα ικανότερα έναντι των υπολοίπων, θα πρέπει να ανατρέξει σε πίνακες αποτελεσμάτων που έχουν αναρτηθεί κατά καιρούς προβάλλοντας τα συγκριτικά αξιολογήσεων. Ένα από τα πιο δημοφιλή τεστ αξιολόγησης επιδόσεων όπου συμμετείχαν αρκετές συσκευές είναι το AnTuTu. Σύμφωνα με τα στοιχεία του συγκεκριμένου benchmark, στην κορυφή όλων όσον αφορά το θέμα υψηλών επιδόσεων βρέθηκε η Apple και αρκετοί ήταν αυτοί που δεν περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη.

Έγκριτοι αναλυτές και δημοσιογράφοι της τεχνολογικής επικαιρότητας, αναφέρουν πως δεν θα έπρεπε να εκπλήσσονται οι χρήστες/αναγνώστες που βλέπουν την Apple στην κορυφή, καθώς είναι μια εταιρεία η οποία ασκεί αυστηρούς ελέγχους για το πώς θα πρέπει να «συμπεριφέρονται» οι συσκευές τους λειτουργικά και μάλιστα χωρίς να παρατηρούνται διαφορές ταχυτήτων στις συσκευές της βάση του που έχουν ενεργοποιηθεί, σε ποια πλευρά του πλανήτη. Άρα γίνεται φανερό πως η Apple έχει κάνει πολλή καλή δουλειά πάνω στο έργο σχεδιασμού των δικών της chips παρέχοντας τα ύψιστα επίπεδα επιδόσεων, κάτι που προφανώς ικανοποιεί και τους fans της εταιρείας που επέλεξαν τις δικές της προτάσεις. Τα μοντέλα επεξεργαστών της Apple που διακρίθηκαν φέτος και πέτυχαν πολύ καλά σκορ για το τρέχον έτος είναι τα Apple A9 και A8X που ενσωματώθηκαν στα iPhone 6s, iPhone 6s Plus και iPad Air 2, δύο συσκευές που καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις στην γενική κατάταξη του AnTuTu για το 2015.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Kirin 950 της Huawei που χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα στο Mate 8, στο νέο phablet της εταιρείας και κατάφερε να αποδειχθεί ανώτερος και από τον Exynos 7420 του Samsung Galaxy Note 5. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια άρχισε να «γλυκοκοιτάζει» πρώτη από όλους το νέο SoC Snapdragon 820 για την επόμενη ναυαρχίδα της. Φυσικά υπάρχει και το μοντέλο Exynos 8890 που ακόμα δεν έκανε την εμφάνισή του στην αγορά, ωστόσο προμηνύεται να φέρει εξαιρετικές επιδόσεις.

Δυστυχώς στις μετρήσεις αυτές δεν έχει συμπεριληφθεί ο NVIDIA Tegra X1 και μάλλον αυτό συνέβη επειδή το συγκεκριμένο SoC δεν είναι ευρέως διαθέσιμο σε συσκευές.

myphone.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα