Apple: 17 εκατ. iPads, 26 εκατ. iPhones, 4 εκατ. Macs

09:28 26/7/2012 - Πηγή: PC Nea
H Apple ανακοίνωσε τον ισολογισμό για το τρίτο τρίμηνο του 2012: η εταιρεία έκανε συνολικά 35 δις δολάρια τζίρο και κατέγραψε 8,8 δις δολάρια κέρδος, ένα ρεκόρ για το τρίτο τρίμηνο ενός έτους.

Το κέρδος αυξήθηκε σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο κατά 1,5 δις.
Τη μερίδα του λέοντος, όσον αφορά στον τζίρο της εταιρείας, κατέχουν τα iPad και iPhone: τους τρεις τελευταίους μήνες η Apple πούλησε 17 εκατ. iPads, 84% περισσότερα από ότι το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Επιπλέον το iPhone, με 28 εκατομμύρια πωληθέντα τεμάχια, κατέγραψε μια αύξηση στις πωλήσεις του κατά 28% σε σχέση με πέρσι, αποτελώντας την κύρια πηγή εισόδων για την Apple.

Περισσότερα από 16 δις δολάρια του τζίρου προήλθαν από το iPhone και τις συναφείς υπηρεσίες, ενώ ακολουθεί το iPad με 9 δις.

Οι πωλήσεις των Macs παρέμειναν σχεδόν στάσιμες καθώς πουλήθηκαν μόλις 2% περισσότερα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Οι πωλήσεις των laptops αυξήθηκαν κατά 8% ενώ των iPods έπεσαν κατά 10%.

Η Apple TV αποτελεί, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Tim Cook, χόμπι καθώς πουλήθηκαν μόλις 1,3 εκατομμύρια Apple TVs – παρόλο που αυτές είναι κατά 170% περισσότερες σε σχέση με πέρσι.

© pcnea.blogspot.grdon't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα