Aπογοητεύει το Dell Adamo XPS 15z

13:37 26/5/2011 - Πηγή: PC Nea
Το Adamo σίγουρα δεν ήταν τέλειο αλλά παρόλο αυτά είχε αφήσει καλές εντυπώσεις. Έτσι όλοι περίμεναν πολλά από το διάδοχο, το XPS 15z. Υψηλές προσδοκίες που, δυστυχώς, δεν επαληθεύονται.

Με βάση τα τεχνικά του χαρακτηριστικά το Dell Adamo XPS 15z δεν είναι κακό: οθόνη 15 ιντσών, βάρος 2.500 γραμμάρια, επεξεργαστής Core i5-2410M στα 2,3GHz, NVidia GeForce GT525M, 6GB RAM,
σκληρός δίσκος στα 7200rpm, optional οθόνη στα 1.920x.1080 και ένα σώμα με επίστρωση αλουμινίου-μαγνησίου.

Με άλλα λόγια φαίνεται να έχουμε να κάνουμε με ένα φορητό που θυμίζει εντόνως ένα MacBook Pro. Το πρόβλημα ωστόσο είναι τα reviews του φορητού που δεν είναι καλά. Ας τα δούμε:

Engadget: “Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: αν και το XPS 15z θυμίζει εντόνως ένα MacBook Pro και χρησιμοποιεί παρόμοια υλικά, θα σας απογοητεύσει διότι στην πράξη δεν είναι το ίδιο καλό”.
Laptop Mag: “Τα τεστ δεν τα πήγαν τόσο καλά όσο περιμέναμε. Οι πληκτρολογήσεις είναι πολύ ...επίπεδες. Μας αρέσει ο οπίσθιος φωτισμός του πληκτρολογίου. Όταν όμως το απενεργοποιήσει κανείς τότε δεν φαίνονται καλά οι επιγραφές των πλήκτρων»
PC Mag: “Το 15z είναι γρήγορο αλλά δεν είναι και το ταχύτερο Laptop. Η μπαταρία του έδωσε αυτονομία στο MobileMark 2007 6: 22 ώρες, ήτοι μεγαλύτερη από αυτή του MacBook Pro στις 15 ίντσες.”

Ας συνοψίσει κανείς τα review θα δει ότι παρόλο που η Dell αντέγραψε ένα παλιό σχεδιασμό κατάφερε να δημιουργήσει ένα χειρότερο αντίγραφο από το πρωτότυπο.

ΠΗΓΕΣ: Engadget, PC Mag, Laptop Mag
Keywords
Τυχαία Θέματα