802.11ac: στην CES το νέο WLAN "5G WiFi"

13:12 9/1/2012 - Πηγή: PC Nea
Το n-WLAN έχει φάει τα ψωμιά του. Ο διάδοχος του ονομάζεται 802.11ac ή 5G WiFi. Στο πλαίσιο της έκθεσης Consumer Electronics Shows 2012 θα παρουσιαστούν τα πρώτα πρωτότυπα μιας νέας γενιάς WLAN chips και routers, που θα υποστηρίζουν το νέο στάνταρ ασύρματης δικτύωσης.
Εκτός από τους κατασκευαστές WLAN chips Broadcom, Redpine και Quantenna, οι Netgear και Buffalo θα παρουσιάζουν στην έκθεση
μοντέλα WLAN routers που θα υποστηρίζουν το 802.11ac.

Τα πρώτα σχετικά προϊόντα αναμένεται να μπουν στην αγορά μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Εμείς δεν μένει να ελπίζουμε για το ότι οι κατασκευαστές θα τα βρουν ευκολότερα μεταξύ τους όσον αφορά στο νέο πρότυπο από ότι στο WLAN-n.

H επικοινωνία στο IEEE 802.11ac λαμβάνει χώρα στην μπάντα των 5GHz ενώ θα διατηρείται η συμβατότητα με τις συσκευές των προτύπων 802.11a και 802.11n, που χρησιμοποιούν την ίδια μπάντα.

Οι κατασκευαστές υπόσχεται, σε σχέση με την τεχνολογία n, ένα τετραπλασιασμό των ταχυτήτων μεταφοράς δεδομένων. Συν τις άλλοις το νέο πρότυπο καταναλώνει έως και έξι φορές λιγότερη ενέργεια από ότι το n, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τους κατασκευαστές των smartphones.

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Αναζητήσεις
802.11ac 5g
Τυχαία Θέματα