3ο Συνέδριο InfoCom.Cy

11:46 3/6/2011 - Πηγή: PC Nea
Ο παλμός της αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών της Κύπρου, η οποία επιχειρεί να βρει διεξόδους από την κρίση και να επανέλθει στην αναπτυξιακή της πορεία αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία, θα χτυπήσει και φέτος στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών InfoCom.Cy 2011, (www.infocomworld.eu).

Ειδικότερα, με βασικό τίτλο «Ο ρόλος της τεχνολογίας στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας: Η έξοδος από την κρίση είναι ψηφιακή» πραγματοποιείται την προσεχή Τετάρτη 8 Ιουνίου
2011, το καθιερωμένο πλέον Συνέδριο-θεσμός της τηλεπικοινωνιακής αγοράς της Κύπρου.

Το συνέδριο που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από τη Smart Press SA και τη Smart Com Ltd. θα πραγματοποιηθεί σε νέο χώρο, στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus. Και φέτος στόχος του 3ου Συνεδρίου InfoCom.cy 2011 είναι να αποτελέσει φόρουμ συνάντησης των κυβερνητικών στελεχών, ρυθμιστικών αρχών, θεσμικών παραγόντων, των δικτύων, της αγοράς, και των χρηστών, προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις για το μέλλον των ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην Κύπρο.

Οι συμμετέχοντες στις εργασίες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις σε πολλαπλά επίπεδα, κάτι που εγγυάται η agenda του συνεδρίου.

Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών περιλαμβάνονται οι κ.κ.:

-Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή (Υπουργός Συγκοινωνιών & Έργων),
-Πόλυς Μιχαηλίδης (Επίτροπος Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων),
-Μιχάλης Πήλικος (Γενικός Διευθυντής OEB),
-Δημήτρης Ξενοφώντος (Μέλος ΔΣ ΣΕΤΗΛ),
-Κώστας Αγρότης (Πρόεδρος ΔΣ Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής),
-Πανίκος Ακρίτας (Πρόεδρος Cyprus Information Technology Enterprises Association - CITEA),
-Κωστής Παπαδημητρακόπουλος (Διευθ. Σύμβουλος Globo, Πρόεδρος ΣΕΚΕΕ),
-Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Διευθύνων Σύμβουλος (Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ) κ.α.

Οι 4 θεματικές ενότητες του φετινού συνεδρίου είναι:
-Η επόμενη γενιά των δικτύων υποδομών
Με πρωτοβουλία του κυρίαρχου παρόχου, έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται τα δίκτυα επόμενης γενιάς, μέσα από την τεχνολογία FTTH. Θα αποτελέσει όμως η εν λόγω τεχνολογία την ιδανική λύση για όλη την κυπριακή επικράτεια ή θα χρειαστεί ένα μείγμα τεχνολογιών ώστε να καλυφθούν οι αγροτικές - ημιαστικές περιοχές;

Υπ’ αυτό το πρίσμα οι απόψεις της ηγεσίας του υπουργείου συγκοινωνιών σηματοδοτούν τις εξελίξεις, καθώς από τη μία πλευρά το φιλόδοξο σχέδιο για τη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών στα Κυπριακά νοικοκυριά εξελίσσεται ενώ από την άλλη αξιοποιούνται και άλλες ευρυζωνικές τεχνολογίες (π.χ. καλωδιακό Internet).

Σε αυτό το ζήτημα έχουν ιδιαίτερη σημασία τόσο οι απόψεις των εταιρειών που θα κληθούν να υλοποιήσουν τα ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα επόμενης γενιάς, όσο και των επιστημόνων αλλά και των αναλυτών, αναφορικά με τις τεχνολογίες και τα επιχειρηματικά μοντέλα που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα των συγκεκριμένων επενδύσεων.

Την ενότητα συντονίζει ο Γιώργος Γεωργατζής, Αρχισυντάκτης Info-Com, μ
Keywords
Τυχαία Θέματα