Υποθαλάσσια αποθήκη φυσικού αερίου

Σε "απώλεια πολύτιμου επιχειρηματικού χρόνου" θα οδηγήσει η απόφαση της κυβέρνησης να περιλάβει την υποθαλάσσια αποθήκη φυσικού αερίου, στην Καβάλα, στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Αυτό υποστηρίζει η εταιρία Energean Oil & Gas, η οποία έχει αναλάβει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων Καβάλας / Πρίνου και είχε ζητήσει πέρυσι το καλοκαίρι την έγκριση του Δημοσίου προκειμένου
να κατασκευάσει την αποθήκη, στο υπό εξάντληση κοίτασμα φυσικού αερίου Νότιας Καβάλας.

"Με τα δεδομένα αυτά, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η Εταιρεία θα επαναξιολογήσει το επενδυτικό της ενδιαφέρον για το εν λόγω έργο ανάλογα με τις εξελίξεις. Παράλληλα, θα προβεί σε πρόγραμμα εσωτερικών γεωτρήσεων στο κοίτασμα Νότιας Καβάλας με στόχο τη μάστευση του κοιτάσματος και την άντληση του υπολειπόμενου αποθέματος των 150 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου".

Η ποσότητα αυτή έχει παραμείνει στο κοίτασμα ενόψει της αξιοποίησής του ως αποθήκης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση "το έργο αντιπροσωπεύει μια επένδυση ύψους ¤400 εκατομμυρίων και παράλληλα, διασφαλίζει μια "συνέχεια" της 30ετούς παραγωγικής διαδικασίας με πολλαπλά οφέλη: βιωσιμότητα της Kavala Oil, εξασφάλιση των 300 θέσεων απασχόλησης, χρήση των υφιστάμενων υποδομών, προστασία του περιβάλλοντος, κ.λπ., ενώ χαίρει της πλήρους συναίνεσης της τοπικής κοινωνίας".
Keywords
Τυχαία Θέματα