Υπάρχουν δικαιολογίες;

Καμία συγνώμη, καμία δικαιολογία ηλικίας δεν είναι αρκετή για να απαλλάξει τον οποιονδήποτε από την ευθύνη του για ρατσιστική επίθεση. Αυτό ήταν το ατόπημα της αθλήτριας των Ολυμπιακών Αγώνων Βούλας Παπαχρήστου για το οποίο τιμωρήθηκε με αποκλεισμό. Η απόπειρα να κουκουλωθεί και να υποβαθμιστεί είναι απαράδεκτη.
Είναι προφανές ότι καμία Ολυμπιακή Επιτροπή και κανένας Ισίδωρος Κούβελος
δεν έχουν το κύρος και το ηθικό ανάστημα να τιμωρούν. Υπηρετούν την Ολυμπιάδα, ένα θεσμό βουτηγμένο στα σκάνδαλα, τη διαφθορά, τη ντόπα των μεγάλων φαρμακευτικών πολυεθνικών, των χορηγών που αγωνιούν να δουν το δικό τους άλογο να κερδίζει τη κούρσα μαρκαρισμένο με τη φίρμα της εταιρίας.
Και είναι υποκριτές μέχρι το κόκκαλο όταν αφήνουν να κυκλοφορεί ελεύθερος ο Κασσιδιάρης; Θα βάλουν άραγε οι βουλευτές ζήτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Κασσιδιάρη ώστε να δικαστεί για τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχει οργανώσει με τη συμμορία της Χρυσής Αυγής, αυτήν για την οποία το Εφετείο καταλόγισε ευθύνη ως ομάδα για επιθέσεις; Της οργάνωσης της οποίας ο υπαρχηγός οργάνωσε δολοφονική απόπειρα έξω από τα δικαστήρια κατά του φοιτητή Δ.Κουσσουρή;
Η ατιμωρησία των ρατσιστών και των φασιστών τους έχει δώσει το πράσινο φώς για να χαρακώνουν με μαχαίρια κορμιά μεταναστών , μικρών και μεγάλων.
Να μένει ατιμώρητος/η όποιος επιτίθεται ρατσιστικά για χάρη της υπεράσπισης της δημοκρατίας είναι το άκρον άωτο του παραλογισμού. Η ατιμωρησία των νεοναζί τους θρέφει και συγκαλύπτει την συνεργασία τους με την Αστυνομία. Η τιμωρία δεν τους κάνει θύματα. Η φραστική ρατσιστική επίθεση δεν είναι μέρος της ελευθερίας του λόγου αλλά της καταπάτησης και της κακοποίησης της. Είναι κάτι ανάλογο με το να αφήνεις τον βιαστή να κάνει διαλέξεις για τα δικαιώματα της γυναίκας ελπίζοντας ότι αυτοδιαπαιδαγωγείται σε άλλες αξίες.
Στην Ελλάδα ο ρατσισμός με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ(με ολίγη βραχύβια ευτυχώς τσόντα του ΛΑ.Ο.Σ) προωθήθηκε σε χυδαία επίπεδα προκαλώντας δολοφονίες μεταναστών, μαζικές φυλακίσεις, βασανισμούς και εξευτελισμούς στα Αστυνομικά τμήματα, απαγωγές των 28 Πακιστανών από τις μυστικές υπηρεσίες επί Βουλγαράκη, και βέβαια άνοιξε το δρόμο στις ναζιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής να βρεθούν σήμερα ακόμη και στη Βουλή. Οι ρατσιστικές επιθέσεις μάλιστα κλιμακώνονται μετά τα παραγγέλματα «εγέρθητου» των Κασσιδιάρηδων προς τους ανθρώπους των ΜΜΕ και τις γροθιές του ιδίου σε ζωντανή μετάδοση κατά των βουλευτίνων της αριστεράς.
Η ατιμωρησία για τους δράστες των ρατσιστικών επιθέσεων είτε πρόκειται για νεοναζί είτε για αστυνομικούς πλησιάζει το 99,99%.
Και η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ρίχνει ξανά λάδι στη φωτιά του ρατσισμού με τις εξαγγελίες για την ίδρυση εικοσιτεσσάρων στρατοπέδων συγκέντρωσης και το Δήμαρχο Αθήνας πρόθυμο να εγκαταστήσει ένα από αυτά στην ρημαγμένη από τη κρίση πόλη.
Κανένα συγχωροχάρτι λοιπόν σε ρατσιστικές επιθέσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα