Βόρειος Κορέα: Ζώντας σε παράλληλους κόσμους!

«Ο σύντροφος Κιμ Γιονγκ-ιλ γεννήθηκε στο μυστικό στρατόπεδο του όρους Παεκτού, στις 16 Φεβρουαρίου 31 Τζούχε* (1942), σε μία ιστορική περίοδο κατά την οποία πραγματοποιείτο νέα πρόοδος στην κορεατική και την παγκόσμια επανάσταση», σύμφωνα με την επίσημη βιογραφία του Κιμ που παρουσιάζεται στον επίσημο αγγλόφωνο διαδικτυακό τόπο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.
Τα επίσημα βιβλία του βορειοκορεατικού καθεστώτος εμπλουτίζουν μάλιστα με μυθολογικού χαρακτήρα λεπτομέρειες την παραπάνω εκδοχή για τη γέννησή του.
Σύμφωνα λοιπόν
με αυτά, ο «Αγαπητός Ηγέτης» γεννήθηκε σε μία ξύλινη καλύβα στο όρος Παεκτού, ιερό βουνό της επανάστασης, στο μυστικό στρατόπεδο που έστησε ο πατέρας του και αποτελούσε την καρδιά της κορεατικής αντίστασης στην ιαπωνική κατοχή, ενώ ένα χελιδόνι προανήγγειλε τη γέννησή του, την οποία γιόρτασε ο ουρανός με ένα λαμπρό αστέρι και ένα διπλό ουράνιο τόξο.

Ένας τέλειος ηγέτης
Η ζωή του «Αγαπητού Ηγέτη» ήταν αψεγάδιαστη. Σύμφωνα με την κρατική προπαγάνδα, το επαναστατικό του πνεύμα ήταν εμφανές από το δημοτικό σχολείο. Από την τρυφερή αυτή ηλικία ηγείτο πορειών στα πεδία της μάχης όπου Κορεάτες αντάρτες μάχονταν εναντίον των Ιαπώνων κατακτητών. Στο γυμνάσιο μπορούσε να επισκευάσει φορτηγά και ηλεκτρικές μηχανές. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο Κιμ ιλ-Σουνγκ όπου μελέτησε τα μεγάλα έργα των κομμουνιστών διανοητών και την επαναστατική θεωρία του πατέρα του.
Διακρινόταν από μοναδική ευφυΐα, είχε συνθέσει έξι όπερες μέσα σε δύο χρόνια και είχε σχεδιάσει τα πιο διάσημα μνημεία της Πιονγκγιάνγκ, ενώ μπορούσε να πετάξει πολεμικό αεροσκάφος.
«Μοιράστηκε τη χαρά και τη λύπη του λαού του όλες τις στιγμές και μέσα από την αυθεντικά λαϊκή πολιτική, την καλοπροαίρετη πολιτική, έκανε τη χώρα του μια μεγάλη επαναστατική οικογένεια στην οποία όλος ο λαός είναι ενωμένος γύρω από το Κόμμα και τον ηγέτη. Έχει δείξει ακόμα ότι τον απασχολεί έντονα το να ζει ο κορεατικός λαός μια ζωή ευτυχισμένη, που αξίζει. Ακούραστα μέσα από επαναστατικές δραστηριότητες που συνεχίστηκαν για πάνω από 30 χρόνια έφερε μία νέα περίοδο ευημερίας του έθνους της Κορέας του Κιμ Ιλ-Σουνγκ (σ.σ. πατέρα του Κιμ Γιονγκ-ιλ και εθνοπατέρα της Βόρειας Κορέας)», αναφέρει η επίσημη βιογραφία του.
Ο «Αγαπητός Ηγέτης» με τα υπεράνθρωπα χαρακτηριστικά και την άπειρη καλοσύνη δεν θα μπορούσε ασφαλώς να πεθάνει σαν κοινός θνητός. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που διάβασε στην κορεατική τηλεόραση μαυροφορεμένη παρουσιάστρια που με δυσκολία συγκρατούσε τα δάκρυά της, ο Κιμ Γιονγκ-ιλ πέθανε στις 17 Δεκεμβρίου λόγω φυσικής και διανοητικής υπερκόπωσης. Αργότερα το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Β. Κορέας KCNA μετέδωσε ότι πέθανε από καρδιακή ανακοπή στις 8:30 τοπική ώρα μέσα σε τρένο με το οποίο ταξίδευε στο πλαίσιο μιας από τις συνεχείς περιοδείες του.
Ο θάνατος ενός τέτοιου ηγέτη δεν θα μπορούσε παρά να συγκλονίσει το βορειοκορεατικό λαό. Τηλεοπτικές εικόνες που μεταδόθηκαν ανά τον κόσμο έδειχναν Βορειοκορεάτες να κλαίνε γοερά, χτυπώντας απαρηγόρητοι τα χέρια τ
Keywords
Τυχαία Θέματα