Βομβιστικές επιθέσεις στο Κουρδιστάν

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από δυο εκρήξεις βομβών στην δυτική πόλη Σαναντάτζ στην επαρχία του ιρανικού Κουρδιστάν, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA το Σάββατο επικαλούμενο έναν τοπικό αξιωματούχο.

"Ευτυχώς από τις δύο εκρήξεις ουδείς τραυματίστηκε σοβαρά. . . μόνο ένας διερχόμενος πολίτης διακομίστηκε σε νοσοκομείο με τραύματα από σπασμένα γυαλιά στο χέρι", είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας στο ιρανικό Κουρδιστάν Ιμπραχίμ Καέντ.

Η πρώτη έκρηξη
σημειώθηκε σε μια πλατεία και η δεύτερη 10 λεπτά αργότερα κοντά σε αυτόματο μηχάνημα τράπεζας, είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το δυτικό Ιράν, όπου ζει μια σημαντική αριθμητικά κουρδική μειονότητα, υπήρξε θέατρο αιματηρών συγκρούσεων για χρόνια ανάμεσα σε δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας και αντάρτες οι οποίοι χρησιμοποιούν ως βάση το γειτονικό Ιράκ.

Το Σεπτέμβριο, στην δυτική πόλη Μαχαμπάντ είχε σημειωθεί βομβιστική επίθεση σε στρατιωτική παρέλαση που είχε σκοτώσει 12 ανθρώπους κι είχε τραυματίσει τουλάχιστον 81.
Keywords
Τυχαία Θέματα