Βομβάρδισαν τη δυτική είσοδο της Ατζαμπίγια

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μούσα Κούσα, ο οποίος αυτομόλησε τον περασμένο μήνα στη Βρετανία, θα μεταβεί σήμερα στο Κατάρ, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών. Εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε ότι ο Κούσα "θα ταξιδέψει σήμερα στη Ντόχα για να συναντηθεί με την κυβέρνηση του Κατάρ και έναν αριθμό λίβυων εκπροσώπων, προκειμένου να συνεισφέρει με τη δική του ματιά πριν από τη σύνοδο της ομάδας επαφής για τη Λιβύη".

"Ο Μούσα Κούσα είναι ένα ελεύθερο άτομο, το οποίο μπορεί να πάει όπου θέλει από τη Βρετανία
και να επιστρέψει, όπως κρίνει ότι είναι καλό", προσέθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο πρώην επικεφαλής της λιβυκής διπλωματίας Μούσα Κούσα, ο οποίος αυτομόλησε στη Βρετανία, έκανε χθες μια δήλωση στο βρετανικό δίκτυο BBC με την οποία ζητούσε "από όλες τις πλευρές να αποτρέψουν να οδηγηθεί η Λιβύη σε έναν εμφύλιο πόλεμο", προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να μετατραπεί η χώρα του σε "μια νέα Σομαλία".

Η ομάδα επαφής για τη Λιβύη, η οποία συγκροτήθηκε στο Λονδίνο στα τέλη Μαρτίου, συναντάται αύριο στη Ντόχα. Σε αυτή μετέχουν δυτικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία ή η Γαλλία, αραβικές χώρες, κυρίως το Κατάρ, η Ιορδανία και το Μαρόκο, και διεθνείς οργανισμοί μεταξύ των οποίων ο ΟΗΕ, ο Αραβικός Σύνδεσμος και το ΝΑΤΟ.

Παράλληλα ανταποκριτής του Ρόιτερς μετέδωσε ότι οι δυνάμεις που είναι πιστές στο λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι βομβάρδισαν σήμερα τη δυτική είσοδο της πόλης Ατζνταμπίγια στην ανατολική Λιβύη, την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, γύρω από τη δυτική είσοδο της πόλης σημειώθηκαν περίπου 8 εκρήξεις, οι οποίες προκλήθηκαν όπως φαίνεται από το πυροβολικό των κυβερνητικών δυνάμεων.

Η πόλη Ατζαμπίγια, η οποία βρίσκεται στο σταυροδρόμι των οδικών αρτηριών που οδηγούν στην ανατολική Λιβύη η οποία ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς, αποτελεί τόπο σφοδρών μαχών τους τελευταίους δύο μήνες.
Keywords
Τυχαία Θέματα