Τρία ρεκόρ στο πρωτάθλημα άρσης βαρών

Τρία πανελλήνια ρεκόρ σημειώθηκαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών, Νεανίδων/Κορασίδων, που ολοκληρώθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Φλώρινας. Τα πέτυχε η Κωνσταντινίδη Ελένη του Μίλωνα στην κατηγορία των 69 κιλών στο αρασέ με 75κ, στο ζετέ με 91κ και στο σύνολο με 166κ.

Πολυνίκης σύλλογος στις Κορασίδες αναδείχθηκε η ομάδα του Σπόρτινγκ Πυλαίας με 252 βαθμούς, ενώ ακολούθησε ο Σπάρτακος Ιωαννίνων με 210β και στην 3η θέση ανέβηκε ο Πέλωψ Πατρών με 137β. Στις νεανίδες πρώτος σύλλογος αναδείχθηκε ο Σπάρτακος Ιωαννίνων με 398 βαθμούς, ενώ ακολούθησε ο Σπόρτινγκ Πυλαίας
με 224 και την 3η θέση κατέλαβε ο Απόλλων Καλαμαριάς με 223β.

Επίσης χαρακτηριστικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο του ΠΑΟΚ στην γυναικεία άρση βαρών το οποίο κέρδισε η Ολγα Ζαγκελίδου η οποία μάλιστα είναι μόλις 13 ετών στο ζετέ.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που πέτυχα τα συγκεκριμένα ρεκόρ. Δούλεψα σκληρά και οι κόποι μου επιβραβεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Στο μέλλον θα συνεχίσω την προσπάθειά μου και είμαι σίγουρη ότι στο τέλος θα καταφέρω να πραγματοποιήσω τους στόχους μου. Ήταν σημαντικό για εμένα και θα προσπαθήσω να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο. Η βοήθεια του πατέρα μου στις προπονήσεις είναι αυτό που μου δίνει δύναμη. Η άρση βαρών είναι ολόκληρη η ζωή μου. Θέλω να συνεχίσω με μεγαλύτερη διάθεση για να μπορέσω να πετύχω τους στόχους που ονειρεύομαι», ανέφερε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, αμέσως μετά το τέλος των προσπαθειών της.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η Σταυρούλα Λειβαδίτη του Μεσσηνιακού στην κατηγορία των 63κ. Αναφερόμενη στην προσπάθειά της τόνισε: «Αν και κατέκτησα την πρώτη θέση, πιστεύω ότι θα μπορούσα να σηκώσω περισσότερα κιλά κυρίως στο αρασέ. Αυτό δεν μου επέτρεψε να έχω καλό σύνολο. Ήταν μια ωραία διοργάνωση και πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές όσοι συμμετείχαν έμειναν ικανοποιημένοι. Στόχος μου τώρα είναι να προσπαθήσω να δουλέψω στις προπονήσεις ώστε να μπορέσω να βελτιώσω τις επιδόσεις μου».

Απόλυτα ικανοποιημένος -τέλος- από τις επιδόσεις, την συμμετοχή και φυσικά τα πανελλήνια πρωταθλήματα έμεινε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Πύρρος Δήμας ο οποίος επισήμανε: «Σήμερα (8/5) είδαμε νέα παιδιά να κάνουν καλές επιδόσεις. Είναι τα παιδιά που στο μέλλον θα φέρουν μεγάλες επιτυχίες στο άθλημα. Εμείς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό τους και είμαι βέβαιος ότι και πάλι θα έρθουν καλές ημέρες στο άθλημά μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα