Του δάνεισα χρήματα να κάνει συναυλία και μετά μου έδωσε δώρο 14.000 ευρώ. Επένδυσα και κέρδισα!!

«Λαδώναμε κι αυτούς που μας συλλάβανε»! Με καταγγελίες σε βάρος αστυνομικών ξεκίνησαν χθες οι απολογίες των 24 κατηγορουμένων για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων, που δικάζονται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξανδρος Μελέτης, που φέρεται μεταξύ άλλων ως «δανειστής» του πρώην προέδρου της ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαΐδη, εμφανίστηκε
ως… «επενδυτής» κι αρνήθηκε οποιαδήποτε τοκογλυφική συναλλαγή που του αποδίδεται με το κατηγορητήριο. «Ποιος δεν θα ήθελε να κάνει δουλειά με τον Ντέμη Νικολαΐδη; Του δάνεισα χρήματα να κάνει συναυλία και μετά μου έδωσε δώρο 14.000 ευρώ. Επένδυσα και κέρδισα», είπε.

Για τις χρηματικές εισροές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που εμφανίζουν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί, ισχυρίστηκε ότι ήταν αφανής εταίρος σε νυχτερινά κέντρα, ενώ κέρδιζε πολλά χρήματα γιατί είχε ταλέντο στον τζόγο! Απολογούμενος, όμως, έκανε καταγγελίες και για αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών! «Πάνε κάθε βράδυ και πίνουν ποτά… κούτρα στα μαγαζιά», είπε και κατονόμασε τον νυν διοικητή και υποδιοικητή του συγκεκριμένου τμήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

«Τη μέρα που με συλλάβανε με πήρε τηλέφωνο ο υποδιοικητής και μου είπε ότι “θα έρθουμε να σε σηκώσουμε”. Αυτόν τον άνθρωπο εγώ τον είχα βοηθήσει. Είχα βρει δουλειά στη γυναίκα του σ’ ένα μαγαζί. Δεν είναι κακό αυτό. Κακό είναι να εμφανίζεις όπως θες τις τηλεφωνικές συνομιλίες», υποστήριξε. Για τον διοικητή του τμήματος είπε ότι του είχε κάνει δώρο δύο εισιτήρια για τη συναυλία των Bon Jovi. «Οταν με συλλάβανε μου είπε: “Πίστευες ότι με δύο εισιτήρια θα τη γλίτωνες;” Η δύναμή τους είναι το στυλό», δήλωσε στο δικαστήριο.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται για τρίτη εβδομάδα συνολικά 24 άτομα, ως μέλη μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης, με «πρωταγωνιστές» τρία αδέλφια. Είχαν συλληφθεί μετά μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τον Ιανουάριο του 2012. Συνολικά 34 άτομα είχαν οδηγηθεί στις φυλακές μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Μεταξύ αυτών και ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, πρώην αστυνομικοί, ένας δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και στελέχη τραπεζών.

Του Νίκου Φωτόπουλου/ Εφημερίδα των Συντακτών
Keywords
Τυχαία Θέματα