Το ΣΔΟΕ ψάχνει τον Αλέξη Μητρόπουλο

Σε συνέχεια των εγγράφων που δημοσιοποίησε χθες σχετικά με την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, βάσει των οποίων διαψεύδει οποιαδήποτε φορολογική παράβαση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος επανέρχεται, δίνοντας νέα έγγραφα, με τα οποία απαντά στην κατηγορία ότι δεν απέδωσε σε συνεργάτες του μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε.

Εισαγγελική εντολή για διενέργεια οικονομικού ελέγχου αναφορικά με υπόθεση είσπραξης και μη έκδοση απόδειξης
για συναλλαγή ύψους 1 εκατ. δολαρίων από τον εργατολόγο διενεργείται από το ΣΔΟΕ.

Η υπό διερεύνηση υπόθεση, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Τα Νέα», έχει ιστορία δεκατεσσάρων χρόνων και έγινε γνωστή από δύο συνεργάτες του Αλέξη Μητρόπουλου οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη διότι ο συνεργάτης τους δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε.

Την ύπαρξη της συγκεκριμένης συναλλαγής επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του τη Δευτέρα ο κ. Μητρόπουλος, αλλά διέψευσε οποιαδήποτε φορολογική παράβαση, δίνοντας στη δημοσιότητα σχετικά έγγραφα.

Όσον αφορά, δε, στα περί αμοιβής των συνεργατών του έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα συμπληρωματικά έγγραφα και συγκεκριμένα:

«Α) Δύο (2) αποδείξεις επιστροφής ποσού στους δύο αντιδίκους μου ύψους 850 χιλ. δολαρίων (361.498 και 297.190 ευρώ αντίστοιχα) σε εκτέλεση των υπ' αριθμ. 9721/2005 και 2110/2066 τελεσιδίκων αποφάσεων του πολιτικού εφετείου Αθηνών.

Β) Δύο (2) αντίγραφα των επιταγών που τους ενεχείρισα για τα παραπάνω ποσά που τους επέστρεψα

Γ) Δύο (2) αντίγραφα-διπλότυπα είσπραξης φόρων που κατεβλήθησαν από μένα στη Δ' ΔΟΥ Αθηνών για τα ανωτέρω ποσά».
Keywords
Τυχαία Θέματα