Το ρεπορτάζ για το ΠΑΣΟΚ

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα διάφορα ρεπορτάζ και... "ρεπορτάζ" για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ θα διαπιστωσει τα εξης: Οτι την επόμενη εβδομάδα ο ΓΑΠ θα συγκαλέσει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος και θα ανακοινώσει εναν "οδικό χάρτη" των πρωτοβουλιών του που θα αφορούν την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ που κινείται σε ποσοστά...1974! Ο Δ.Ρέππας (εκ των στενών συνεργατών και συνομιλητών
του ΓΑΠ όλα αυτα τα χρόνια και του "Κ.Σημίτη") φέρεται στις συζητήσεις του να προτείνει την άμεση δημιουργία ενος πανίσχυρου "πολιτικού συμβουλίου"(οχι...διακοσμητικού, όπως είναι τωρα), την εκλογή "υποψήφιου πρωθυπουργού" απο έκτακτο συνέδριο και μετά τις εκλογές (όποτε κι αν γίνουν αυτές) εκλογη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ με κάλπες απο τη βάση με στόχο την επανίδρυση. Ολο αυτό πρώτον για να παραμείνει ο ΓΑΠ στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ ακόμη και μετά απο τις εκλογές και δεύτερον να φορτωθεί άλλος την συντριβή του ΠΑΣΟΚ!!
Είναι προφανές οτι ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ δεν θα ισχύσει(όσο κι αν στις συνομιλίες Βενιζέλου - Διαμαντοπούλου διαπιστώθηκε οτι η μεν δεύτερη δεν εχει καμία ελπίδα, αρα δεν θα μετέχει ως υποψήφια για την αρχηγία, ο δε Βαγγέλης θα τον ενδιέφερε αλλα πλέον εδω που βρίσκεται, ΜΟΝΟ εαν συμφωνούσαν όλοι οι υποψήφιοι στο πρόσωπο του - ηδη ο Α.Λοβέρδος του δήλωσε οτι αυτό ΔΕΝ πρόκειται να γίνει σε ό,τι τον αφορά και οτι εκείνος θα διεκδικήσει την αρχηγία). Αλλά δικές μας πληροφορίες λένε οτι και ο Γιώργος Παπανδρέου αντιλαμβάνεται οτι στις εκλογές πρέπει να πάει ισχυρός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με επανιδρυμένο το κόμμα (δεν μπορεί να επαναληφθεί το σενάριο της δυαρχίας που είχε ο ίδιος με τον Σημίτη και τους νίκησε "στο χαλαρό" ο Κ.Καραμανλής με 5 μονάδες κι όταν ακόμη οι εποχές ήταν...ανθηρές).
Αρα, η μόνη εφικτή πρόταση που "σώζει την παρτίδα" για το ΠΑΣΟΚ είναι αυτή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη(μην ξεχναμε οτι ο Μ.Χ. ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έδωσε "το δαχτυλίδι" στον ΓΑΠ, τον στήριξε σθεναρά σε όλη την πορεία του και στην ουσία πάλι τον...προστατεύει με το να μην...εκτεθεί περισσότερο)για καθαρές και έντιμες λύσεις απο τη βάση, αμέσως μετά τις γιορτές (δηλαδή προς τα μέσα Ιανουαρίου).
Αυτη την ώρα το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται πειράματα, ούτε...ταρζανιές, όταν κινείται στα όρια της πλήρους αποσύνθεσης, διάλυσης και χρεωκοπίας. Ο Μιχαλης Χρυσοχοϊδης - παρα τις...άναρθρες κραυγές διαφόρων ανεγκέφαλων "Μουτζαχεντίν" που ακούστηκαν "εν θερμώ" - έχει και γνώση άριστη του ΠΑΣΟΚ και έχει αποδείξει οτι είναι εργάτης με όραμα και έργο και "δεν μασάει τα λόγια του". Και επίσης σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθηκες που βιώνει η χώρα μας, μπορεί να ανασυνθέσει τον χώρο της κεντροαριστεράς, όπως ο Τόνι Μπλερ στην Βρετανία κατάφερε με τους "εργατικούς" και να ανασυντάξει πλήρως τις κοινωνικές δυνάμεις της εργασίας και της παραγωγής.
Ο Γ.Παπανδρέου και ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι ολοφάνερο οτι θα βοηθήσει προς αυτη την κατεύθυνση και δεν θα σταθεί εμπόδιο(άλλωστε έχει την παιδεία και την κουλτούρα εκεινη που να θελήσει να βοηθήσει στο ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα "καρέκλας").
Keywords
Τυχαία Θέματα