Το αστικό τραγούδι του μεσοπολέμου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Νέοι τραγουδιστές, εκπρόσωποι της νέας μουσικής σκηνής δίνουν ραντεβού με τις καλύτερες στιγμές του αστικού τραγουδιού του μεσοπολέμου την Τρίτη 3 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Στην εκδήλωση θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια της εποχής του Μεσοπολέμου όπως τα, «Ακόμη ένα ποτηράκι», «Μαραμένα τα γιούλια και οι βιόλες», «Είμαι ερωτευμένος με τα μάτια σου», «Ζεχρά», «Μισιρλού», «Ασε τον παλιόκοσμο να λέει», «Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά», γνωστά τραγούδια των Αττίκ, Κώστα Γιαννίδη, Μιχάλη
Σουγιούλ, Νίκου Χατζηαποστόλου, Μανώλη Χιώτη, Γιάννη Κυπαρίσση σε διαφορετικές εκδοχές από νέες φωνές, που όμως θα μας μεταφέρουν στην Αθήνα του '30 και του 'Α40.

Παράλληλα, οι νέες αυτές ερμηνείες περιλαμβάνονται σε ένα cd που θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαΐου, καταρχήν στο χώρο της εκδήλωσης και στο οποίο συμμετέχουν οι: Θανάσης Αλευράς, Χάρης Αττώνης, Belleville, Cyanna, Δάρνακες, EmptyFrame, FullTattoo, Κώστας Δαλακούρας με την ΚρίνθηΖήρα, Στάθης Δρογώσης, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Μαρία Παπαγεωργίου, Ελεάννα Ζεγκίνογλου, Σόφη Κωνσταντινίδου, Matisse με την Αγγελική Ζήκα, Τία Μενούτη, Χρήστος Μουστάκας, Δίδυμο, Προκόπης Πολίτης, Βαγγέλης Ασημάκης, Ηρώ Σάϊα, Tareq, Μαριέττα Φαφούτη, Γιώργης Χριστοδούλου.

Η εκδήλωση αλλά και η έκδοση του cd είναι μία ιδέα που συνδυάζει θέαμα μέσα από μουσική και κείμενα και έχει ως κεντρικό του στόχο να αναδείξει και να προβάλλει τη σχέση ανάμεσα στο τότε και το τώρα. Σε αυτό το πλαίσιο το cd με τα τραγούδια συνοδεύεται με μια έντυπη έκδοση με μικρά διηγήματα από νέους συγγραφείς που εμπνέονται από τα τραγούδια του μεσοπολέμου και τις «πειραγμένες» εκδοχές τους.

Διηγήματα έχουν γράψει οι: Δημήτρης Σωτάκης, Βάσια Τζανακάρη, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Ηλίας Κολοκούρης, Ειρήνη Σουργιαδάκη, Χρύσα Μπαχά, Γιάννης Πλιώτας, Στέργια Κάββαλου, Ειρήνη Μαργαρίτη, Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, Γιώργος Ρομπόλας, 'Αθως Δημουλάς.

Την ευθύνη της οργάνωσης της παράστασης και της έκδοσης του cd ανέλαβαν ο Γιάννης Καστανάκης και ο Νίκος Ασημάκης, ο Aθως Δημουλάς και ο Γιώργος Ρομπόλας έχουν την επιμέλεια της έντυπης έκδοσης, ενώ το γενικό συντονισμό έχουν η Νατάσα Μαστοράκου και ο Βίκτωρας Δήμας.

Ξεχωριστή θέση στο όλο project έχει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στον οποίο ανήκει η αρχική ιδέα, αλλά και η επιλογή των τραγουδιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα