Τι είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Πρωθυπουργό

Ο αστερίσκος και η "κόκκινη γραμμή" του Γ.Παπανδρέου
Όταν έκλεισαν οι πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό βρέθηκαν μόνοι τους, ειπώθηκαν σκληρά πράγματα, τα οποία δεν λέγονται δημοσίως. Κάρολος Παπούλια και Λουκάς Παπαδήμος κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος, θεωρώντας ότι τα κόμματα (ή στελέχη τους) που στηρίζουν την κυβέρνηση, ταυτόχρονα, (άλλο περισσότερο και άλλο λιγότερο) υπονομεύουν
το έργο τους.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο «φτιαγμένος» με όσα γίνονται στην κυβέρνηση και τα οποία δεν της επιτρέπουν να υλοποιήσει το έργο που της έχουν αναθέσει τα κόμματα. Όπως φέρεται να είπε στον κ. Παπούλια κάθε ένα από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση έχει το δικό του σχεδιασμό, ο οποίος δεν συμβαδίζει με την πορεία της κυβέρνησης, ενώ υπάρχουν και διαγκωνισμοί μεταξύ υπουργών, με αποτέλεσμα να μη κινείται, σχεδόν, τίποτα. Και μόνο το γεγονός ότι ο κ. Παπαδήμος, στον πρώτο του απολογισμό, βρήκε ως μόνο θετικό την ψήφιση τεσσάρων έτοιμων νομοσχεδίων, δείχνει του λόγου το αληθές.
Ενόψει των δυσκολιών που συναντά η κυβέρνηση, από τα κόμματα που τη στηρίζουν, και του κινδύνου να μη μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, ο πρωθυπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου να βρεθεί και μάλιστα σύντομα, ενώπιον αδιεξόδου. Σε αυτή την περίπτωση ο δρόμος για τον κ. Παπαδήμο δεν είναι άλλος από την υποβολή της παραίτησής του, αφού δεν είναι διατεθειμένος να χαρακτηριστεί αποτυχημένος.
Σε μια, ίσως, τελευταία προσπάθεια, ζήτησε και τη συνδρομή του κ. Παπούλια, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να προχωρήσει απρόσκοπτα στο έργο που έχει αναλάβει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αρνήθηκε να βοηθήσει, το αντίθετο μάλιστα.
Η άποψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι ότι κόμματα και μέλη της κυβέρνησης, πρέπει «να αφήσουν τις γελοιότητες, τις μικρότητες και τους εγωισμούς για να πάμε μπροστά». Και προχωρώντας ένα ακόμα βήμα θεωρεί ότι πρέπει να αποκαλυφθούν οι «μικρόνοες» που «διαγκωνίζονται για την καρέκλα», ώστε να βγάλει τα συμπεράσματά του ο ελληνικός λαός.
Παρά ταύτα και αυτή την εβδομάδα συνεχίστηκαν τα προβλήματα. Μόλις προχθές, στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, υπήρξε μια κακοφωνία ειδικά σε ότι αφορά στην εργασιακή εφεδρεία, όταν υπουργοί όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και Μάκης Βορίδης, επιτέθηκαν κατά του Δημήτρη Ρέππα, χαρακτηρίζοντας αναποτελεσματικό τον τρόπο εφαρμογής του, ενώ ταυτόχρονα ζητούσαν να εξαιρεθούν οι τομείς ευθύνης τους. Επίσης καλά κρατεί η κόντρα Ραγκούση-Βορίδη για την υπόθεση των ταξί. Και παράλληλα, ανέκυψε και κόντρα Ε. Βενιζέλου με Γ. Παπακωνσταντίνου και Γ. Ραγκούση, τους οποίους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατηγόρησε ότι δεν έκαναν σωστά την απογραφή των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα.
Στη διατήρηση των προβλημάτων μετείχαν και δύο στενοί συνεργάτες του κ. Παπαδήμου, ο υπουργός Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής, προσπ
Keywords
Τυχαία Θέματα