Θετικά σχόλια για την οικονομία της Τουρκίας

Θετικά σχολιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την οικονομική ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας κατά 8,9% το 2010, ενώ αναμένει συνολική οικονομική ανάπτυξη 7,5%, για το 2011. Η οικονομική ανάπτυξη στην Τουρκία καταγράφηκε στο 9,2% το τελευταίο τρίμηνο του 2010, βελτιώνοντας το συνολικό ετήσιο ποσοστό οικονομικής ανάπτυξης στο 8,9%. Η κυβέρνηση Ερντογάν υλοποιεί σχέδιο επιθετικής πολιτικής για την προώθηση της «εξωστρέφειας» στις επενδύσεις, αλλά και στις εξαγωγές, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους, τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας
των εξαγωγών, συντηρεί τη δυναμική πορεία ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας.
Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε
Η οικονομική αποτίμηση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών στην Τουρκία έφτασε στα 6,12 δισ.δολάρια, το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας. Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών ήταν στα 2,7 δισ δολάρια, το Φεβρουάριο του 2010. Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε από την αύξηση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο, που καταγράφηκε στα 5,93 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο, εξαιτίας της αύξησης των εισαγωγών, σε μεγαλύτερο βαθμό από τις εξαγωγές.
Στα 291,5 εκατ. βαρέλια υπολογίζονται τα αποθέματα πετρελαίου
Τα τουρκικά ενεργειακά αποθέματα σε πετρέλαιο, υπολογίστηκαν στα 291,5 εκατ. βαρέλια (43,15 εκατ. τόνους), ενώ τα αποθέματα φυσικού αερίου, υπολογίζονται στα 6,2 δισ. κυβικά μέτρα. Στην περίπτωση που δε σημειωθούν νέες εξελίξεις στον εντοπισμό νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, τότε, τα σημερινά αποθέματα πετρελαίου έχουν διάρκεια 17 ετών, ενώ τα αποθέματα φυσικού αερίου, θα εξαντληθούν σε 8,6 χρόνια. Τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου επαρκούν για 49,2 χρόνια, ενώ αυτά του φυσικού αερίου για 59,5 χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα