Τα λεφτά μας πίσω τώρα

Εξώδικο στους αρμοδίους των δημοσιογραφικών ταμείων και στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ζητώντας την άμεση επιστροφή των παράνομων και μαζικών παρακρατήσεων στις συντάξεις και τις περικοπές, στις παροχές του ΤΣΠΕΑΘ και του ΕΔΟΕΑΠ, έστειλαν τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ , εκπρόσωποι της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων ( ΚΕΔ) Δημήτρης Τσαλαπάτης και Μαρία Γκίκα.

Παρά την ομόφωνη
απόφαση του ΔΣ από την Τρίτη, να στείλει εκείνο το εξώδικο, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, αρνήθηκε να εφαρμόσει κατά γράμμα τη απόφαση, και μόνο μετά από έντονες διαμαρτυρία των εκπροσώπων της ΚΕΔ, μόλις σήμερα έστειλε και αυτός κάποιο κείμενο εξώδικου, λογοκρίνοντας όμως προκλητικά την απόφαση του ΔΣ.
Στόχος του να βγάλει λάδι, με τους συνεργάτες του, τους αρμοδίους του Ταμείου, χρεώνοντας τις περικοπές, όπως του υπέδειξαν οι κομματικοί του κομισάριοι, μόνο στον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας Α. Ρουπακιώτη, τον οποίο και δίνει στεγνά, παρόλο που πριν την διάσπαση του ΣΥΝ ήταν ο νομικός παραστάτης της ομάδας Τρίμη- Νταβανέλλου.

Με το εξώδικο της η ΚΕΔ, διαχωρίζει την θέση της απαυτές τις δολοπλοκίες, που έχουν σχέση με τις εκλογές της 17 Ιουνίου και θέτει προ των ευθυνών τους φυσικούς αυτουργούς και κάθε συνυπεύθυνο για όσα συμβαίνουν με τις συντάξεις την, περίθαλψη και την ανεργία.
Καταγγέλλει επίσης και τις υπόγειες συμφωνίες –παλιό σχέδιο της διαπλοκής και «της δημοκρατίας του δρόμου» - να φορτώσουν 20.ΟΟΟ ασφαλισμένους από άλλα ταμεία στον ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς να καταβάλουν τις υψηλές εργοδοτικές εισφορές του ΙΚΑ και δίχως να γίνεται μεταφορά αποθεματικών. Άλλωστε αυτό δίνει διέξοδο και σε κόμματα να ασφαλίσουν, ως δημοσιογράφους, επαγγελματικά τους στελέχη.

Πρόκειται για ολοκλήρωση ενός σχεδίου μεταφοράς ασφαλισμένων, χωρίς μεταφορά των αντίστοιχων πόρων και εισφορών που προέβλεπε από το 2008 η παρέα Τρίμη, που τώρα χρησιμοποιεί ως άλλοθι το μνημόνιο και βαφτίζει την απειλούμενη πλήρη κατάρρευση των δημοσιογραφικών ταμείων αλληλεγγύη.
Σε κάθε αρμόδιο δικαστήριο και αρχή
ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ
Των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας αρ. 20, κ.κ. Δημητρίου Ι. Τσαλαπάτη και Μαρίας Γκίκα, ως εκπροσώπων στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (Κ.Ε.Δ.)

ΠΡΟΣ
1. τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη
2. το Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και εδρεύει στην Αθήνα
_________________________________________________________

Η απροσδόκητη και πρωτοφανής προχθεσινή ενέργεια των αρμοδίων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συμπληρώνει προκλητικά τις αντεργατικές πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων και του μνημονίου.
Οι εκπρόσωποι της Κ.Ε.Δ. στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, όπως και άλλοι συνάδελφοι, επανειλημμένα έχουμε δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση και σε όλους τους τόνους, την πλήρη αν
Keywords
Τυχαία Θέματα