Σύνοδος στην Αντίς Αμπέμπα για την κρίση στη Λιβύη

Άρχισε σήμερα το πρωί σύνοδος στην έδρα της Αφρικανικής Ένωσης στην Αντίς Αμπέμπα με στόχο την εξεύρεση μιας λύσης μέσω διαπραγματεύσεων στην κρίση στη Λιβύη, παρουσία αντιπροσωπείας της λιβυκής κυβέρνησης, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ως αργά το πρωί στη σύνοδο δεν παρευρισκόταν κανένας απεσταλμένος των λίβυων αντικαθεστωτικών, σύμφωνα με τον ανταποκριτή.

Της λιβυκής κυβερνητικής αντιπροσωπείας ηγείται ο γενικός γραμματέας του Γενικού Λαϊκού Συμβουλίου Μοχάμεντ Αμπού ελ Κάσιμ Ζουάι και τον συνοδεύουν τέσσερις υπουργοί.

Στη σύνοδο μετέχουν εκπρόσωποι της ΕΕ, του Αραβικού Συνδέσμου και των χωρών της Ισλαμικής Διάσκεψης, όπως και οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών της επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης, η οποία ιδρύθηκε ειδικά για να παρακολουθεί την κατάσταση στη Λιβύη (Νότια Αφρική, Κονγκό, Μαυριτανία, Μαλί και Ουγκάντα).

"Η κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη είναι εξαιρετικά σοβαρή, τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για την περιοχή στο σύνολό της", δήλωσε σε ομιλία του κατά την έναρξη της συνόδου ο πρόεδρος της Επιτροπής αυτής της Αφρικανικής Ένωσης Ζαν Πινγκ.

Η σύνοδος αυτή έχει στόχο "να ευνοήσει μια ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τις ενέργειες (που πρέπει να γίνουν) για την κατάσταση στη Λιβύη και την αναζήτηση τρόπων και μέσων για μια ταχεία έξοδο από την κρίση", προσέθεσε ο Πινγκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα