Συνάντηση Χριστόφια - Έρογλου

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημ. Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου συνέχισαν σήμερα τη συζήτηση σε θέματα αστυνομίας και άρχισαν την ανταλλαγή απόψεων για τις αρμοδιότητες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, σχετικά με τη σύναψη Διεθνών Συνθηκών.

Ο Κύπριος Πρόεδρος δήλωσε ότι στα θέματα της αστυνομίας, οι δύο πλευρές δεν βρίσκονται μακριά, υπό προϋποθέσεις, για πλήρη σύγκλιση και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ο Δημ. Χριστόφιας ανέφερε ότι κατέθεσε γραπτή εισήγηση για τις διεθνείς συνθήκες, οι οποίες θα καθορίζουν τις αρμοδιότητες της κεντρικής κυβέρνησης
και των δύο ομόσπονδων κυβερνήσεων και αναμένει την ανταπόκριση από την άλλη πλευρά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι μόνο το Συμβούλιο Ασφαλείας μπορεί να αλλάξει το ρόλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και σημείωσε ότι η Κυπριακή κυβέρνηση θέλει να παραμείνει ο υφιστάμενος ρόλος του, δηλαδή η προσφορά καλών υπηρεσιών.

Τέλος , δήλωσε ότι στην προσεχή συνάντηση με το ΓΓ του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη επιθυμεί να δει όσο το δυνατόν περισσότερες συγκλίσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Keywords
Τυχαία Θέματα