Συλλήψεις στην κηδεία του πατέρα του Μουσαβί

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν "τουλάχιστον επτά άτομα" σήμερα, στην διάρκεια της κηδείας του πατέρα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί στην Τεχεράνη, αναφέρει η ιστοσελίδα του Μουσαβί.

Ο Μουσαβί έχει τεθεί μαζί με τη σύζυγό του υπό περιορισμό κατ' οίκον από τις 14 Φεβρουαρίου, αλλά, σύμφωνα με μια άλλη ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης, τού επετράπη να μεταβεί χθες το βράδυ στην κατοικία του πατέρα του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του
Μουσαβί, η επικήδεια τελετή που πραγματοποιείτο στην κατοικία του Μιρ Εσμαΐλ, ο οποίος πέθανε χθες σε ηλικία 103 ετών, διεκόπη από τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίοι μετέφεραν στη συνέχεια τη σορό του με ασθενοφόρο στο κοιμητήριο Μπεχίστ ε Ζάχρα, στη νότια Τεχεράνη, όπου επρόκειτο να ενταφιαστεί.

Οι συμμετέχοντες στην επικήδεια τελετή στην κατοικία του πατέρα του Μουσαβί διαμαρτυρήθηκαν για την ενέργεια των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες αντέδρασαν "χτυπώντας τους και συλλαμβάνοντας τουλάχιστον επτά άτομα".

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Μουσαβί, σημαντική αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε στο κοιμητήριο και στους δρόμους που οδηγούν σ' αυτό για ν' αποτρέψει τυχόν διαδηλώσεις οπαδών του Μουσαβί.
Keywords
Τυχαία Θέματα