Στον εισαγγελέα το πόρισμα για κακοδιαχείριση στο ταμείο των ΔΕΚΟ

Υπόμνημα με καταγγελίες, πορίσματα και εκθέσεις που αφορούν σε υποθέσεις κακοδιαχείρισης του ασφαλιστικού ταμείου Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.) παρέδωσε σήμερα στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, κατ'Α εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα.

Στο Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω
έχουν ενταχθεί με το Ν. 3655/08 τομείς επικουρικής ασφάλισης, πρόνοιας και υγείας των Τραπεζών και των Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας. Στο υπόμνημα περιγράφονται, φορολογικές παραβάσεις, παρατυπίες σε συμβάσεις προμηθειών, στην απονομή των συντάξεων στην απόδοση ιατροφαρμακευτικών δαπανών κ.λ.π. που αφορούν στους κλάδους στο Τομέα Ασθένειας Προσωπικού Ο.Τ.Ε., στον ασφαλιστικό φορέα της ΔΕΗ, στο ΤΕΑΥΤΕΚΩ/ΤΑΠΤΠΓΑΕ, στους Τομείς Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΒΑ, Ασθένειας Προσωπικού ΕΤΒΑ, Πρόνοιας και Ασθένειας Προσωπικού Εμπορικής Τράπεζας, Πρόνοιας Προσωπικού Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας και Ασθένειας Προσωπικού Ασφαλιστικής Εταιρείας "Η ΕΘΝΙΚΗ", στον Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Πρόνοιας και Ασθένειας Προσωπικού Δ.Ε.Η, Τ.Ε.Α.Π.Α.Π. Δ.Ε.Η., στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού της Ε.Υ.Δ.Α.Π.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων δηλώνει την αποφασιστικότητά της να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη κάθε παρόμοια περίπτωση κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος, προκειμένου, όπως αναφέρει, να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα