Στόχος να συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι

Με βασικές θέσεις το πάγωμα των κατώτατων αποδοχών για όσο διαρκεί η κρίση και τη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού θα προσέλθει στην αυριανή συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για τα εργασιακά ο ΣΕΒ.
Σε ανακοίνωσή του εν όψει του αυριανού διαλόγου, ο ΣΕΒ ξεκαθαρίζει ότι επιδιώκει να διασφαλίσει «το δίχτυ προστασίας που προσφέρει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα κατώτατα ημερομίσθια και μισθούς, χωρίς αλλαγές προς τα πάνω ή προς τα κάτω για όσο διαρκεί η κρίση».
Υπενθυμίζει παράλληλα ότι έχει υπογράψει τη διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού, στο πλαίσιο της τελευταίας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί, στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων.

Τη Δευτέρα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος επανέλαβε ότι η Εθνική Σύμβαση είναι ιερή και απαραβίαστη και ξεκαθάρισε ότι η Συνομοσπονδία δεν θα αποδεχθεί μείωση των μισθών, κατάργηση ή μείωση του 13ου και του 14ου μισθού ή ο,τιδήποτε αφορά ωριμάνσεις ή κανονισμούς.

Αθηνά Δρέττα: Τα ανοικτά θέματα πρέπει να κλείσουν έως το τέλος της εβδομάδας

Σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης Αθηνά Δρέττα τόνισε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να κλείσουν τα ανοικτά θέματα με τους μισθούς και τις επικουρικές.

Η διαπραγμάτευση εξελίσσεται τώρα και μετά δεν θα υπάρχουν περιθώρια για νέες διαπραγματεύσεις, σημείωσε η κ Δρέττα, προσθέτοντας «ό,τι είναι να γίνει θα γίνει τώρα».

«Οσοι μετέχουν σ’ αυτή την κυβέρνηση, αλλά και οι κοινωνικοί εταίροι που διαμορφώνουν το δημόσιο διάλογο και παίρνουν τις τελικές αποφάσεις, πρέπει τώρα να δώσουν όλοι μαζί τη μάχη και για τους μισθούς και για τις επικουρικές συντάξεις», συμπλήρωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα