Στα...13 βήματα των "τροϊκανών"

Το Νέο Μνημόνιο περιλαμβάνει:
1.Αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων κατά 25% με αναδρομική ισχύ. Η κυβέρνηση απάντησε πάντως ότι δεν πρόκειται να γίνει.
2.Πλήρης εφαρμογή του νέου, ενιαίου μισθολογίου στους δημόσιους υπαλλήλους και αναδρομική εφαρμογή μειώσεων μισθών από τον Νοέμβριο του 2011.
3.Κλείσιμο δημόσιων
οργανισμών και απολύσεις υπαλλήλων που απασχολούνται σε αυτές, καθώς και περικοπές δαπανών Άμυνας και Υγείας για την εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ.
4.Συγχώνευση των επικουρικών ταμείων σε ένα, και μείωση των επικουρικών συντάξεων (προωθείται ήδη)
5.Ανάκληση των ευνοϊκών ρυθμίσεων γις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και επανενεργοποίηση της ποινικής δίωξης και του παγώματος των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών.
6.Μειώσεις μισθών και προσωπικού στις τράπεζες με νομοθετική ρύθμιση.
7.Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με προνομιούχες μετοχές, χωρίς δικαίωμα ψήφου. Με αυτόν τον τρόπο οι τράπεζες δεν θα γίνουν κρατικές, κι έτσι εξηγείται το χτεσινο ράλι των τραπεζικών μετοχών.
8.Βελτίωση της «ευελιξίας» στους μισθούς με νομοθετική ρύθμιση.
9. Μειώση εισφορών κοινωνικής ασφάλισης κατά τουλάχιστον 5%, με παράλληλη περικοπή κοινωνικών δαπανών
10. Κατάργηση της υποχρεωτικής παρουσίας δικηγόρων σε συναλλαγές όπου παρίστανται και συμβολαιογράφοι (π.χ. μεταβιβάσεις ακινήτων), και κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών των μισθωτών δικηγόρων.
11. Κατάργηση των περιορισμών σε πολλά επαγγέλματα, μεταξύ των οποίων ορκωτοί εκτιμητές, λογιστές και φοροτεχνικοί, δικαστικοί επιμελητές, ιδιωτικά σχολεία - κέντρα εκπαίδευσης - φροντιστήρια, φορτοεκφορτωτές, ξεναγοί, εταιρείες προσωρινής απασχόλησης, μεσίτες, πάροχοι υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας.
12.Κατάργηση της ευχέρειας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος να επιβάλλει πειθαρχικές κυρώσεις σε μηχανικούς που δέχονται «ασυνήθιστα χαμηλές» αμοιβές.
13. Κατάργηση της υποχρέωσης των εταιρειών να δημοσιεύουν τους ισολογισμούς τους σε εφημερίδες, εφόσον διαθέτουν δική τους ιστοσελίδα και είναι εγγεγραμμένες στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο)
Keywords
Τυχαία Θέματα