"Σημαντικές ελλείψεις" στην πυρηνική ασφάλεια

Το πυρηνικό ατύχημα στον ιαπωνικό σταθμό στη Φουκουσίμα αποκάλυψε "σημαντικές ελλείψεις" στα παγκόσμια συστήματα πυρηνικής ασφάλειας, όπως δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν, ανακοινώνοντας ότι τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί μία διεθνής διάσκεψη στη Νέα Υόρκη για το θέμα αυτό.

"Τα πρόσφατα γεγονότα υποδηλώνουν ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στον τρόπο με τον οποίο η κοινότητα και τα διεθνή συστήματα αντιμετωπίζουν τις
παραβιάσεις στον τομέα της πυρηνικής ασφάλειας", δήλωσε ο Μπαν στη διάρκεια μία συζήτησης στρογγυλής τράπεζας για τα πυρηνικά στο περιθώριο της 3ης Διεθνούς Διάσκεψης για τη μείωση των κινδύνων από τις καταστροφές που διοργανώνει ο ΟΗΕ στη Γενεύη.

"Η τραγωδία στη Φουκουσίμα προκαλεί ερωτήματα για το μέλλον της πυρηνικής ενέργειας, αλλά και φόβους" στον πληθυσμό, πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας.

Παράλληλα ο Μπαν ανακοίνωσε ότι στις 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μία διάσκεψη για την πυρηνική ασφάλεια στο περιθώριο της Ετήσιας Συνόδου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα