Ψάχνουν για "κακούς" Hackers

Συνήθως, τα hackathons και οι άλλοι διαγωνισμοί προγραμματισμού ζητούν από τους προγραμματιστές λογισμικού να δημιουργήσουν κάτι που να είναι αρκετά χρήσιμο, ίσως ακόμα και κάτι που θα κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο. Αλλά στον διαγωνισμό Underhanded C Contest, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό ζητείται από τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν κάτι που να είναι “υπέροχα’’ κακόβουλο.
Ο στόχος του
διαγωνισμού είναι να δημιουργηθεί ένα κομμάτι από κώδικα που να εκτελεί κάποια δυσάρεστη δραστηριότητα, αλλά να φαίνεται ακίνδυνη, ακόμη και όταν εντοπιστεί. Εάν η κακόβουλη δραστηριότητα ανακαλυφθεί , τότε θα πρέπει να μοιάζει με ένα λάθος και όχι με μια εσκεμμένη προσπάθεια που δημιουργήθηκε για να προκαλέσει προβλήματα. Οι νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν μια δωροεπιταγή των 200 δολαρίων για το online κατάστημα ThinkGeek.
Ο διαγωνισμός είναι μέρος ενός συνεχώς αυξανόμενου αριθμού διαγωνισμών που επιδιώκουν να μετατρέψουν τon προγραμματισμό των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ένα παιχνίδι και έχουν απώτερο σκοπό των εντοπισμό των κορυφαίων ταλέντων.
Το διαφορετικό που υπάρχει σε αυτό το διαγωνισμό, είναι το ότι προσπαθεί να εντοπίσει ένα ταλέντο μέσα από κάτι “κακό’’ . Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2005 από τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Binghamton και ειδικό σε θέματα ασφάλειας Scott Craver, ο οποίος χρηματοδοτεί παράλληλα τον διαγωνισμό, όπου μαζί με την ομάδα που ονομάζεται Digital Asset Protection Association θα είναι αυτοί που θα κρίνουν τα τελικά αποτελέσματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα