Προς ιδιωτικοποίηση και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων;

Πριν από 1,5 χρόνο, με την ευκαιρία της τοποθέτησης του Ηλία Μάτσικα στη θέση του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή του ΑΠΕ, είχαμε γράψει ότι στον ΔΟΛ «άνοιγαν σαμπάνιες» για το κατόρθωμά τους και για το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου συγκροτήματος να απορροφήσει στις επιχειρήσεις του το υπεραιωνόβιο Πρακτορείο Εδήσεων.
Τότε υπήρξε μεγάλη αντίδραση από τους ενδιαφερόμενους να εντάξουν το ΑΠΕ στο επιχειρηματικό τους δυναμικό.
Σήμερα φαίνεται ότι δικαιωνόμαστε σε εκείνες τις πληροφορίες. Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, φέρεται να θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΑΠΕ, που δύσκολα εκτιμάται οτι θα γλιτώσει «από τα σαγόνια» του Συγκροτήματος. Για του λόγου το αληθές, όποιος ενδιαφέρεται, ας διαβάσει την επιστολή του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Εθνικού Πρακτορείου προς τους εργαζόμενους:

«Το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων βρίσκεται στην κρισιμότερη φάση της υπεραιωνόβιας ιστορίας του. Σήμερα διακυβεύεται ακόμη και η ΥΠΑΡΞΗ του. Όπως και η χώρα μας άλλωστε, το εθνικό πρακτορείο βρίσκεται αντιμέτωπο με μια ολομέτωπη επίθεση με στόχο την υπονόμευση του ρόλου του ως ανεξάρτητης και έγκυρης πηγής ενημέρωσης και την περαιτέρω συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων .
Μετά την μείωση κατά 50% της ψηφισμένης με νόμο κρατικής επιχορήγησης, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα μείωση κατά 30% των κονδυλίων που χορηγούνται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό, γεγονός που οδηγεί το πρακτορείο σε μαρασμό.
Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες περικοπές στους μισθούς μας –που ήδη έχουν μειωθεί κατά μέσο όρο κατά 35% έως 40%. Ο αρμόδιος για τα ΜΜΕ υπουργός Π.Καψής επιβεβαίωσε κατά την κοπή της πίτας ότι η Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης επεξεργάζεται ενιαίο μισθολόγιο για τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης «τύπου ΕΡΤ». Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει νέες μεγάλες περικοπές και πιθανότατα απολύσεις.
Την ίδια ώρα, με επίσημο έγγραφο, το υπουργείο Επικρατείας καλείται να εξετάσει το ενδεχόμενο ίδρυσης ιδιωτικών πρακτορείων ειδήσεων στην Ελλάδα ,τη στιγμή μάλιστα που ακούγονται έντονα πληροφορίες για ενδιαφέρον γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων για την επέκταση των δραστηριοτήτων του στη χώρα μας.

Συνάδελφοι και συναδέλφισες,

Όλα τα προηγούμενα χρόνια σταθήκαμε όρθιοι. Με τους αγώνες μας και την αλληλεγγύη μας καταφέραμε να περιορίσουμε κατά το δυνατόν τα σκοτεινά τους σχέδια. Οσοι ήθελαν και θέλουν να υπονομεύσουν το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατανοούν πλέον ότι θα βρουν απέναντί τους τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να διασώσουμε το εθνικό πρακτορείο και τους εργαζόμενους».
Keywords
Τυχαία Θέματα