«Πραγματικά πυρά» σε κηδείες στη Συρία

Οι δυνάμεις της τάξης άνοιξαν σήμερα πυρ με πραγματικές σφαίρες στην διάρκεια της κηδείας δύο ανθρώπων, που σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στη Ντεράα, στη νότια Συρία, δήλωσε υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι υπάρχουν τραυματίες.

"Ερρίφθησαν σφαίρες την ώρα που οι γονείς των δύο θυμάτων και διαδηλωτές επέστρεφαν από τον ενταφιασμό τους", δήλωσε ο υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. "Υπάρχουν τραυματίες", σημείωσε.

Οι δύο νεκροί που ενταφιάστηκαν σήμερα ήταν ένα νεαρό κορίτσι, η Ιμπτίσαμ Μασάλμεχ και ένας γιατρός, ο Άλι Γούσαμπ αλ Μαχάμιντ. Αυτοί σκοτώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας προς τα ξημερώματα σήμερα, διευκρίνισε ο ίδιος.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν εκεί κοντά άκουσε πυροβολισμούς.

Πέντε διαδηλωτές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και διαδηλωτών κοντά στο τέμενος αλ Ομάρι, όπου είχαν συγκεντρωθεί οι διαδηλωτές, είχε διευκρινίσει νωρίτερα ο ίδιος.

Οι συριακές αρχές γνωστοποίησαν από την πλευρά τους ότι υπάρχουν τέσσερις νεκροί και απέδωσαν τις ταραχές αυτές σε μια "ένοπλη συμμορία".

Έντεκα διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την Παρασκευή που άρχισαν οι διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος στην πόλη Ντεράα κατά την καταστολή τους από τις δυνάμεις της τάξης.
Keywords
Τυχαία Θέματα