Ποιούς "πληρώνει" ο ΟΠΑΠ στα "Μήντια"

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον-απο κάθε άποψη- αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις χορηγίες του ΟΠΑΠ στα ΜΜΕ (και στο Internet) προχώρησε η Ελευθεροτυπία με την υπογραφή της Αριστέας Μπουγάτσου, που είναι και σύμβουλος έκδοσης.
Η εφημερίδα παρουσιάζει
μια τεράστια λίστα πολλών εκατομμυρίων ευρώ με τις χορηγίες του ΟΠΑΠ σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όπως είναι ευνόητο, από το πρωϊ γίνεται χαμός σε πολλά «μεγάλα» γραφεία με την συγκεκριμένη αποκάλυψη. Και ειδικά όταν σκάει στο συγκεκριμένο τάιμινγκ, αφού βρισκόμαστε στην μέση μιας μεγάλης μάχη για την διεκδίκηση του 33% του οργανισμού από ιδιώτες.

Η Ελευθεροτυπία, λοιπόν, έφερε στο φως, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της, τις χορηγικές συμβάσεις (όχι διαφημίσεις) σε δεκάδες ΜΜΕ για το 2012 και όσες έχουν συμφωνηθεί ως τώρα για το 2013.

Γράφει, μάλιστα, η εφημερίδα για το ποιοι είναι πρωταθλητές των χορηγιών, όπως μπορείτε κι εσείς να δείτε από τον σχετικό πίνακα. Τα ποσά που αναγράφονται, μάλιστα, είναι χωρίς ΦΠΑ. Μπορεί, επίσης, να διακρίνει κανείς ακόμα και χορηγίες από τον ΟΠΑΠ προς κομματικές εφημερίδες ή κανάλια, ειδικά στοιχηματικά έντυπα και διάφορα site κλπ.

Αυτό, βέβαια, που γίνεται φανερό από το δημοσίευμα είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια λογική στις όποιες χρηματοδοτήσεις, έτσι ώστε να γίνεται αμέσως αντιληπτό ποια είναι τα κριτήρια για τις χορηγίες.

Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό, είναι με τι κριτήρια δίνονται από τον ΟΠΑΠ οι χορηγίες; Διότι εφόσον ισχύουν όσα αναφέρει το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, υπάρχουν διάφορα - εξαιρετικά προκλητικά - που προκαλούν εντύπωση(το i-R θα επανέλθει με σχολιασμό της "λίστας".
Keywords
Τυχαία Θέματα