Περιμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι

Ο Φερνάντο Σάντος σχολίασε με αρκετή δόση χιούμορ τα γερμανικά δημοσιεύματα για το γεγονός ότι καπνίζει πολύ τονίζοντας ότι «είναι αλήθεια, αλλά όταν καπνίζω σκέφτομαι τις τακτικές που θα ακολουθήσουμε», ενώ προσέθεσε ότι αναλαμβάνει πρόθυμα τον ρόλο του Δαυίδ, ο οποίος νίκησε τον Γολιάθ.

Τέλος, τόνισε ότι η πορεία της Εθνικής το 2004 αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον ίδιο και τους παίκτες του.
Αναλυτικά όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος:
-πριν το παιχνίδι με τη Ρωσία ήρθαν οι ίδιοι παίκτες. Αυτό έγινε για γούρι;
«Δεν
είναι δική μου επιλογή. Δεν ξέρω αν έγινε εσκεμμένα. Αν αυτό είναι οιωνός ακόμη καλύτερα».
-Για τον χαρακτηρισμό «καλλιτέχνες ποδοσφαιρικής επιβίωσης» που απέδωσε ο Λεβ στην Εθνική Ελλάδος:
«Έχουμε την επίγνωση της πραγματικότητας αυτή. Η Γερμανία έχει ξεκινήσει σαν φαβορί για όλη τη διοργάνωση. Αν είμαστε καλά όμως… Είχαμε πει ότι δεν θα έρθουμε για διακοπές. Για αυτό θα είμαστε στο γήπεδο. Περιμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Όσοι θα εμπλακούν στην αναμέτρηση να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο να πάει μπροστά. Ένα παιχνίδι που όλοι οι παίκτες θα δώσουν τα πάντα.
Για την Γερμανική ομάδα γνωρίζουμε την αξία της και το πόσο καλή ομάδα είναι. Είναι και φαβορί αλλά όσο και να διαρκέσει ο αγώνας θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τις πιθανότητες που έχουμε. Είναι 90 λεπτά όλα μπορούν να συμβούν».

-Το 2004 κερδίσαμε τους Πορτογάλους με Γερμανό. Μήπως ήρθε η ώρα να κερδίσουμε τους Γερμανούς με Πορτογάλο;

«Ελπίζω να γίνει. Είναι κάτι που δεν το είχα σκεφθεί. Σε κάθε περίπτωση θα ήθελαν να πω ότι η ομάδα του 2004 είναι παράδειγμα για εμάς. Συνέχισαν και έφτασαν μέχρι το Κύπελλο. Εμείς θέλουμε να έχουμε σας πηγή έμπνευσης αυτούς τους παίκτες και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό»

-Για τα προκλητικά γερμανικά δημοσιεύματα:

«(Γελάει)… Αλήθεια είναι καπνίζω πολύ. Όταν δεν μου αρέσει θα το κόψω. Δεν μας ενοχλεί».

-Έχει στο μυαλό του την εικόνα να μπαίνει στον τελικό με την Εθνική ομάδα;

«Δεν υπάρχει κανείς που δεν έχει φέρει αυτή την εικόνα στο μυαλό του. Εάν δεν έχω τέτοια φιλοδοξία θα αφήσω την προπονητική και θα πάω για ψάρεμα».

-Τακτική: θα είναι άλλη σε σχέση με τη Ρωσία;

«Αυτός είναι ο ένας λόγους που καπνίζω πολύ. Σκέφτομαι τις τακτικές. Αλήθεια είναι ότι το έχουμε σκεφθεί… Πρέπει να μπούμε δυνατά. ΝΑ μην κάνουμε λάθη. Τότε θα αυξήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για να πανηγυρίσουμε στο τέλος. Όλοι οι προπονητές λένε σωστά… ότι κάθε παιχνίδι είναι τελικός».

-Τα τεχνικά χαρακτηριστικά λένε ότι το παιχνίδι μοιάζει Δαβίδ με Γολιάθ:

«Αυτό είναι καλό… Ο Δαυίδ κέρδισε τον Γολιάθ! Είναι αλήθεια ότι η Γερμανία είναι πολύ καλή ομάδα που φτάνει ψηλά. Εγώ αναλαμβάνω πρόθυμα το ρόλο του Δαυίδ».

-Για τις καιρικές συνθήκες:
«Οι συνθήκες θα είναι οι ίδιες. Αυτό που μπορούμε να περιμένουμε είναι ότι ο αγωνιστικός χώρος θα είναι βαρύς. Δεν είναι ο κρίσιμος παράγοντας».

-Εάν είναι σημαντική στιγμή της καριέρας του:
Keywords
Τυχαία Θέματα